Mustafa Çolak

Kamu Yöneticisi

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü

Kamu yöneticisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı. 1972 yılında Hatay'ın Hassa ilçesi Aktepe beldesine bağlı Küreci Köyünde doğdu. İlkokulu Aktepe İlkokulunda, ortaokulu Aktepe İlköğretim Okulunda, liseyi ise Antakya Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden 1995 yılında mezun oldu. 1997 yılında Başbakanlığın açmış olduğu giriş sınavı kazanarak Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı ve 2002 yılında Başbakanlık Uzmanı oldu.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü ile Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde Başbakanlık Uzmanı olarak görev yaptı. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde 2005 yılında Daire Başkanlığı görevine atandı. 2009 - 2015 tarihleri arasında Başbakanlıkta Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca Başbakanlık temsilcisi olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

15 Mayıs 2015 tarihinde atanmış olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

KAYNAK: Müsteşar Yardımcısı (gsb.gov.tr, 02.08.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör