Hüsnü Mahalli

Araştırmacı Yazar, Siyaset Bilimci, Gazeteci

Doğum
23 Mayıs, 1949
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu
Burç

Suriye kökenli, Ortadoğu ve siyaset uzmanı, akademisyen, gazeteci, yazar. 23 Mayıs 1949'da Suriye'nin Halep şehrinde doğdu. Türkmen Barak aşiretindendir. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdikten sonra aynı üniversite de yüksek lisansını, Uluslararası İlişkiler'de de doktorasını tamamladı. Tez konusu "Türk Arap ilişkileri" idi.

BBC, NBC gibi uluslararası televizyonların yanı sıra pek çok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete, ajans gibi basın yayın organlarında görev aldı. 1 Temmuz 2013'te, Akşam gazetesinin TMSF tarafından el konulması ardından gazetedeki köşe yazarlığı görevinden çıkarıldıktan sonra Cem TV kanalında Erol Mütercimler'in sunumuyla "Aynanın Arkası" programına katıldı. 2015 yılından itibaren Halk Tv'de Ayşenur Arslan'ın sunuculuğu ile "Maniki Dünya" adlı bir program yapmakta, yine Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına konuk olmaktadır.

Hüsnü Mahalli, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla 13.12.2016 tarihinde açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Evinde arama yapılıp, bazı dijital malzemelere konuyla ilgili olabileceğinden incelenmek üzere el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Twitter üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği" iddiası ile 15 Aralık 2016 tarihinde, çıkartıldığı mahkemede tutuklandı. Sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hakimliğe sevk edilen gazeteci Hüsnü Mahalli'nin, "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

 

ESERLERİ:

 

Tezkereden Tezkereye Gerçekler (2014),

Siyasal İslam Projesi Çöktü Biz Kazandık... Diren Suriye (2014),

Ortadoğu'da Kanlı Bahar (2016),

Arap Baharı'nda AKP Misyon (2016),

Maniki Dünya - İslam Coğrafyasının Kanlı Yüzyılı (2016),

Maniki Dünyasının Yazarından Al Sana Bahar (2016).

 

KAYNAKÇA: Akşam'dan Hüsnü Mahalli de gönderildi (radikal.com.tr, 01.07.2013), Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklandı (AA- hurriyet, com.tr, 15.12.2016), Hüsnü Mahalli Kmdir? (gazete.oku.com, 15.12.2016), Hüsnü Mahalli Kitapları (hepsiburada.com - idefix.com, 15.12.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör