Beki İkala Erikli

Yazar

Doğum
-
Ölüm
15 Aralık, 2016
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi

Pazarlama uzmanı, yazar (D. ? - Ö. 15 Aralık 2016, İstanbul). Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu olan Erikli, on üç sene Procter&Gambie Türkiye, Almanya, İngiltere ve İsviçre’de Pazarlama Direktörü olarak çalıştı.  Erikli, İngiltere’de Sir John Whitmore’dan Executive Coaching ve Collin Reeve’den NLP Practitioner/Business NLP (Neurolingual Programming) eğitimi aldı.

Heidelberg’de Coaches Training Institute’un beş aylık yaşam koçluğu eğitim programını tamamladı.

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli, 15 Aralık 2016 günü İstanbul Beyoğlu'ndaki ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın tarafından kurşunlanarak öldürüldü. 

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala (Çukran) Erikli (46)’nin katil zanlısı Sinem Koç (31) polis tarafından olayda kullandığı silahla birlikte gözaltına alındı.

Sinem Koç ilk ifadesinde cinayeti işlediğini kabul etti. 4 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra annesiyle kalmaya başladığı ve çocuğunun olmadığı öğrenilen Sinem Koç, "Bunun kitaplarını okuduktan sonra akli dengem bozuldu. Kitaplarında meleklerden bahsediyordu. Ne meleği, kendisi bir şeytan. Başkalarına zarar vermesin diye öldürdüm." dedi.

KAYNAKÇA: Beyoğlu’nda silahlı saldırıya uğrayan ünlü yazar Beki İkala Erikli hayatını kaybetti (hurriyet.com.tr, 15.12.2016). Beki İkala Erikli Kimdir? (insanhaber.com, 15.12.2016), Beki İkala Erikli'nin katil zanlısı yakalandı (hurriyet.com.tr, 16.12.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör