İmre Barmanbek

İktisatçı, İş İnsanı

Doğum
-
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

İktisatçı, iş kadını. Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi. 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ekonomi ve finans bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmuştur. Kariyerine Maliye Bakanlığı’nda, Hesap Uzmanları Kurulu hesap uzman yardımcısı olarak başlamış ve hesap uzmanı olarak devam etmiştir. 1969-1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik Uygulama’da planlama uzmanı olarak görev yapan İmre Barmanbek, tekrar Maliye Bakanlığı’ndaki görevine dönmüştür. 1975-1977 yılları arasında Vergiler Temyiz Komisyonu’nda üyelik yapmıştır.

Bakanlıktaki başarılı kariyerinin ardından görevinden ayrılarak özel sektörde çalışmaya başlamıştır. Koç ve Doğan Gruplarının ortak girişimi olan Doğuş Akü’ye Finans Müdürü olarak katılan İmre Barmanbek, daha sonra aynı kuruluşta Genel Müdürlüğe terfi etmiştir. İş hayatına Doğan Holding’de Mali Koordinatör olarak devam eden Barmanbek, 1998 yılında Mali İşler Grup Başkanı olmuştur. 1999-2003 yılları arasında CEO’luk ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği görevlerini yürütmüştür.

Dinamik yönetim tarzı ve Doğan grubu için katma değerli gelişmeye verdiği önemden dolayı, 2001 yılında Dünya Gazetesi tarafından Türkiye’de “Yılın En İyi Kadın Yöneticisi” ödülünü kazanmış; 2001 ve 2002 yıllarında ise üst üste iki defa Fortune dergisi tarafından “Dünyanın En Etkili Kadın Yöneticileri” arasında ilk önce 33., sonrasında 22. sırada yer almıştır. Aynı tarihlerde FORBES dergisince belirlenen “Yılın en etkili 100 kadını” arasına girmiştir. 2003 yılının başından beri Doğan Holding’te Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini, Ağustos 2012 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürmektedir.

KAYNAK: Yönetim (doganholding.com.tr, 30.10.2016).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör