Sinem Yöndem

Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi TBMYO Radyo TV Yayıncılığı Bölümü

Gazeteci, tv programı sunucusu. 1986, İstanbul doğumlu. Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi TBMYO Radyo TV Yayıncılığı Bölümü’nü bitirdi. Ekim 2003’ten itibaren CNN TÜRK Ekonomi Servisi'nde staj yaptıı. 1,5 sene aynı bölümde yapım asistanı olarak çalıştı. Üniversitenin ardından Mart 2007’de CNN TÜRK’te tekrar göreve başladı.

Eylül 2007’den bu yana da ekonomi servisinde muhabir olarak görev yapıyor. Aralarında ünlü düşünür Noam Chomsky, dünyanın en önemli 10 ekonomisti arasında sayılan Daron Acemoğlu, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Okonjo-Iweala, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky, Chobani markasının yaratıcısı ABD'nin en zengin işadamlarından Hamdi Ulukaya, efsane tenis oyuncusu Monica Seles ve CNN International'ın ekonomi yıldızı Richard Quest'in de bulunduğu çok sayıda isimle röportajlar yaptı. 2008 yazında ise alanını biraz daha genişletip haber merkezine dahil oldu.  

2013-2014 arasında her sektörden iş dünyasının önde gelen isimlerini konuk ettiği "Paranın Gündemi" programını sundu.

Tuzla'da işçi ölümlerini ve çalışma koşullarını mercek altına aldığı "Tuzla: Ekmek Teknesi'nden Ölüm Tarlası'na" haber dizisi İstanbul Tabip Odası'nın düzenlediği 2009 Basında Sağlık Ödülleri'nde Radyo Tv haberi dalında ödüle layık görüldü. Aynı haber dizisi, Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın Televizyon Haberi” ödülünün de sahibi oldu.  

2012 yılında hazırladığı işçilerin çalışma koşullarını irdeleyen, iş kazalarına kurban giden işçilerin ailelerinin sesine kulak veren “İşe Değil Ölüme Gitmek” haber dizisi ile bir kez daha Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın Televizyon Haberi” ödülünü kazandı.

Sinem Yöndem, 2014’te hazırladığı “Okula Değil İşe: Türkiye’nin Çocuk işçileri” haber dizisi ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde övgüye değer bulundu, Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından ise “Yılın Tv Haberi” seçildi. iyi derecede İngilizce biliyor.

KAYNAK: Sinem Yöndem (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör