Pınar Çıtak Koygun

Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
17 Aralık, 1981
Eğitim
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü
Burç

Gazeteci, tv programı sunucusu. 17 Aralık 1981'de Çanakkale'de doğdu. 6.5 yaşında geldiği İstanbul’da yaşamaktan keyif alıyor. Anadoluhisarı Ortaokulu ve Ümraniye Lisesi’nden mezun oldu. Liseden itibaren kendini saran gazetecilik hayalini ilk olarak Ümraniye Lisesi duvar gazetesinde röportajlar yaparak gerçeğe dönüştürdü. Ardından idealini gerçekleştirerek, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. Üniversite 3. sınıfta  Kızılay İzmir Şubesi’nin 1 yıllık Halkla İlişkiler Kampanyası projesiyle grup arkadaşlarıyla üçüncülük ödülü kazandı.

Üniversite eğitimi sırasında medya dünyasına adım attı. 2001 yılında Milliyet Ege'deki ‘’Genç Bakış’’ sayfasında muhabirlik yaparak işe başladı. Ardından İzmir Tv’de ara ve ana haber spikeri olarak çalıştı. Eş zamanlı olarak FM İzmir 101'de haber spikerliği yaptı. Stajını NTV İzmir Haber Merkezi’nde muhabir olarak yaptı. 

2004'te Ege Üniversitesi’nden mezun olup, yaşadığı kente, İstanbul’a döndü ve İstanbul FM'de haber spikeri olarak işe başladı. Ardından Kanal A Haber Merkezi’nde muhabir olarak çalıştı. Bu sırada, gelen transfer teklifine kayıtsız kalamadı. Bir haber ajansı tarafından hazırlanan, 81 yerel televizyon kanalında haftaiçi her sabah canlı yayınlanan ‘’Anadolu'da Sabah’’ haber programını sunmaya başladı.

Daha sonra duayen spiker Gülgûn Feyman ile Bengütürk Tv'ye geçti. Haftaiçi aktüel haber programı olan ‘’Pınar İle Kahvaltı Haberleri’’ programını hazırladı ve sundu. 2008'de DHA' da muhabir olarak işe başladı. Doğan Haber Ajansı’nda Cumhurbaşkanlığı ve Başbakan Muhabirliği yaptı. Siyaset ve belediye haberleri, çok sayıda uluslararası konferans ve kongreyi takip etti. 5 yıllık ajans haberciliği deneyiminden sonra Mayıs 2013'te CNN Türk Haber Merkezi’ne geçti. CNN Türk Haber Merkezi’nde muhabir olarak çalışıyor. Hemen hemen her gün olayları, gündemdeki gelişmeleri canlı yayınlarla kendine has anlatım tarzıyla CNN Türk izleyicisiyle buluşturuyor.

Üniversite eğitimi sırasında TRT spikeri Zafer Akçay'dan diksiyon eğitimi aldı. Ardından Kuşdili Spikerlik, Sunuculuk ve Diksiyon kursunu başarıyla tamamladı. Orhan Ertanhan, Bülent Özveren ve Gülgûn Feyman'dan diksiyon eğitimi aldı. Düzgün ve etkili konuşmanın önemine inanıyor. 

Sürekli gelişim ve hayat boyu öğrenmeye önem veriyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıfta okuyor.

CNN Türk’te  yayınlanan Kırklareli Devlet Hastanesinde yenidoğan bakım ünitesi olmadığı için erken doğum sonrası hayatını kaybeden Habibe bebeğin haberini yaptı. ‘’ Habibe Bebek Öldü’’ haberiyle İstanbul Tabip Odasınca, 2015 Televizyon Haberi ödülüne layık görüldü. Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde şiddet gören kadınlar için hayata geçirilen Uluslararası ‘’Ekolojik Kadın Köyü’’ Çalıştayına katkılarından ötürü ödül aldı. CNN Türk ekranlarında yayınlanan ‘’Kanserin Bilinmeyen Dili ‘’ Haber dizisini hazırladı ve sundu.

14 yıllık habercilik deneyimi boyunca başarının haberin içinden gelmek olduğuna inandı, inanmaya da devam ediyor. Haberciliğin bir iş değil bir yaşam biçimi olduğu kanaatinde. İdealleri arasında, günümüzde herkesin kendisine muhabir dediği herkesin kendisini spiker olarak adlandırdığı medya dünyasında, gazetecilikle ilgili bir kitap yazmak var. Bu kitapla İletişim Fakültesi öğrencilerine gazeteciliğin aslında nasıl olması gerektiğini ve gazetecilik yapacak iletişimcilerin ne tür özelliklere sahjp olması gerektiğini anlatmayı amaçlıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi. İngilizce biliyor.

Türk Sanat Müziği söylemeyi de dinlemeyi de çok seviyor. Üniversite eğitimi sırasında TSM korosuna katıldı ve 3 yıl bu koroda yer aldı. Ege Üniversitesi TSM Korosuyla şehir içi ve şehir dışı konserlerde bulundu.

Bir Çanakkale, Bozcaada ve Kanlıca tutkunu. Fotoğraf çekmeyi, kitap okumayı, gezmeyi çok seviyor. Zamanını bir dönem oturduğu Kanlıca’da geçirmekten büyük keyif alıyor. En büyük zevki gezdiği yerlerden hatıra eşyaları almak. Yunan kültürüne meraklı. Yunan müziklerini severek dinliyor. Kuantum felsefesi yakın ilgi alanı. Bu konudaki kitapları yakından takip ediyor, okuyor. Gündeme ilişkin yazılar kaleme alıyor. Ortaokul yıllarından itibaren basketbol ve tenis oynadı, yüzdü. Spor yapmayı seviyor. Tenis ve squash oynuyor, yüzüyor.

KAYNAK: Pınar Çıtak Koygun (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör