Elçin Ergün

Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü

Gazeteci, tv programı sunucusu. 1979, İzmir doğumlu. İzmir Selma Yiğitalp Lisesi'nden mezun oldu. Ardından Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. 2000 yılında öğrenciyken Milliyet Gazetesi'nde stajyer olarak başladığı muhabirlik hayatına Eğitim ve beş yıl Başbakanlık muhabirliğiyle devam etti. 2003 yılında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Yılın En İyi Haber Magazin ödülü”nü aldı. 2006 yılında, gazeteden televizyona geçiş yaptı.

2007 yılından bu yana CNN TÜRK Ankara ekibine ise çok sıcak bir yazın yaşandığı dönemde, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde 2007 Haziran'ında katıldı. Hala aynı ekipte yola devam ediyor. 2006 yılında kanal 1'de devam etti

En büyük zevki film izlemek. Ama izlemekle kalmayıp filmlerin oyuncularından prodüksiyonuna  kadar her türlü detayı öğrenmek de onun için önemli... Bir başka zevki yemek yapmak. En büyük hayali, yıllar sonra Urla'ya yerleşmek.  

Ağustos 2008'de Akşam gazetesinin savunma muhabiri Barkın Şık ile evlenen Elçin Ergün, Yaman adında bir oğul annesidir. 2003 yılında "Hey Gidi Ankara Palas" haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "Yılın En İyi Haber-Magazin" ödülüne layık görülmüştür.

KAYNAK: Elçin Ergün (cnnturk.com.tr, 06.10.2016), Elçin Ergün (medyasozluk.com, 06.10.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör