Büşra Sanay

Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü
Diğer İsimler
CNN Türk haber sunucusu

Gazeteci, Tv haber programı sunucusu. 1986, İstanbul doğumlu. 2003 yılında İstanbul 50. Yıl İnsa Lisesi'nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandı.

Üniversiteyi kazandığı ilk yıl üniversitenin bünyesinde bulunan ve yerel yayın yapan ÜNTV'de sinema programı hazırlayıp sundu. İkinci yılında en heyecan duyduğu iş olan muhabirliğe başladı. Kısa bir süre sonra da sabah muhabirlik yapıp akşam derslerine gitti ve geceleri de gündemi 2 saate sığdıran bir bülten sunup günü kapattı. 2008'de CNN TÜRK ve 2009 yılında da Cumhuriyet gazetesinde staj yaptı.

CNN TÜRK’te her hafta sonu sabah, “Güne Merhaba Hafta Sonu” ile gündemi aktarıyor. "Ve yine gün içinde tüm gelişmeleri CNN TÜRK izleyicilerine, üstelik aynı anda 92.5 CNN TÜRK radyodan da takip eden dinleyicilere en sıcak haliyle anlatıyor. Ayrıca cnnturk.com için özel röportajlar yapıyor. 2015 yılının en çok okunan ve dünyada da ses getiren "Türkiye'de Ensest Gerçeği" röportajı bunlardan bir tanesi."

En büyük tutkusu gezmek ve yerel halkla sohbet etmek. Yolda olmanın dünyadaki en güzel şey olduğunu ve aslolarak içe yapılan bu yolcuğun da tüm renkleri hayallerine kattığını hissederek yaşıyor. Müzik vazgeçilmezi ve Johann Sebastian Bach ona dünyanın neresinde olursa olsun sonbaharı yaşatıyor. Denemeler ve hayatın soyutluğuna dair yazılar yazıyor, kişisel bloğunda yayınlıyor. Türkiye'nin geçmişinde yaşananları okuyor. Soykırımlar özel ilgi alanı.

Bu arada parapsikoloji ile ilgileniyor. Zülfü Livaneli hayranıdır. Tam bir İskoçya ve Ankara aşığıdır. Gazeteciliğin, haberciliğin insanlık adına kutsal bir iş olduğuna inanıyor.

KAYNAK: Ekran Yüzleri -  Büşra Sanay (cnnturk.com.tr, 06.10.2016, 28.01.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör