Buse Terim

Modacı

Doğum
21 Ağustos, 1990
Eğitim
New York Fashion Institute Of Technology Üniversitesi
Burç

Modacı. 21 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul’da doğdu. Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim’in ikinci ve küçük kızıdır. Merve adında kendinden büyük bir kardeşi daha vardır. Orta öğrenimini Yüzyıl Işıl Kolejinde tamamladı. Üniversite öğrenimini ise 2011 yılında New York Fashion Institute Of Technology Üniversitesi'nin Moda Pazarlama ve Yöneticiliği bölümünde tamamladı. Bunların yanı sıra Dolce & Gabana, Burberry, Ralph Lauren ve Elle Dergisi gibi dünyaca seçkin markalarda staj yaptı.

Buse Terim, öğrenimini tamamladıktan sonra o çok sevdiği New York şehrine veda etti ve İstanbul’a dönüş yaptı. Artık daha ciddi adımlar atmanın vakti gelmişti ve kendi stilini tarzını oluşturmaya karar verdi. Öğrencilik yıllarındayken yazmaya başladığı ve hobi olarak yaptığı moda bloggerlığına öğrenimini tamamladıktan sonra daha profesyonel bir şekilde devam etme kararı aldı.

Hazırladığı blog sayfasında modaya dair ince ipuçları, sezonun modasına dair bilgiler ve ünlülerin gardrobunu inceliyor ve bilgiler paylaşıyor. Bu blog sayfasında oldukça yüksek okuyucu kitlesine sahip olan Buse Terim, yapılan röportajlarında öğrenmekten ve kendini geliştirmekten çok hoşlandığını sürekli belirtiyor.

Paris, Milano, New York gibi dünya moda sektörünün en ünlü moda haftalarına düzenli olarak katılıyor ve buralardan edindiği bilgileri hem blog sayfasında, hem de ülkemizde en çok okunan gazete ve dergilerde yazı yazarak okuyucularını bilgilendiriyor. 2015 yılında Defocto’nun stilistliğini üstlenen Buse Terim markaya bambaşka bir boyut getirmiş ve beğeni toplamıştır.

Buse Terim 16 Mayıs 2014’de Volkan Bahçekapılı ile dünya evine girdi. Ancak Soma faciası nedeni ile düğünlerini 6 Haziran 2014 tarihinde yaptılar.

 

KAYNAKÇA: Buse Terim kimdir (ensonhaber.com, 25.04.2016), Buse Terim Biyografi (engunceli.com, 30.09.2016),  Buse Terim Resmi Web Sitesi (buseterim.com.tr, 30.09.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör