Erol Olçak

Reklamcı

Doğum
Ölüm
16 Temmuz, 2016
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi

Reklamcı, Arter Ajansı sahibi, AK Parti'nin isim babası (D. 1963, Çorum - Ö. 16 Temmuz 2016, İstanbul). İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi mezunu. 1987 yılında Arter Reklam Ajansı’nı kurarak reklamcılığa başladı. Siyasal tanıtım faaliyetine RP’nin seçim çalışmalarıyla başladı.

Sonra bir çok kişisel aday kampanyası yaptı. Mehmet Ali Şahin’in 1987'deki adaylığı bunlardan bir tanesi. Sonra Büyükşehir Belediyesi basın danışmanlığında o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalıştı. O sırada DYP’den bir teklif aldı.

Tansu Çiller’e bir sunum hazırladı. 1999 seçimlerinde DYP’nin Türkiye genel seçim kampanyasını yaptı. AK PARTİ’nin kuruluş çalışmaları sırasında Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte çalışma teklifini kabul etti. Kuruluşundan itibaren AKPARTİ’nin siyasi iletişimini yürüttü. AKPARTİ isminin bulunmasından parti kuruluşuna bir çok konuda etkin oldu. AKPARTİ’nin bütün genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti.

16 Temmuz 2016 günü, darbe girişimine karşı pek çok ilde vatandaşlar sokağa döküldü. İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi önünde yürüyenlere ve Sakarya'da valilik önünde darbe girişimini protesto eden vatandaşların üzerine ateş açıldı. Darbe girişimine katılan FETÖ/PDY mensubu askerlerin İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde halkın üzerine açtığı ateş sonucu Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Olçak, AK Parti'nin reklam kampanyalarını yürüyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir isimdi.

Olçak, AK Parti'nin ismini bulan ve seçim kampanyalarını yürüten isim olarak biliniyordu. Olçak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmasını geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda şu sözlerle anlatmıştı:

"Sayın Erdoğan ile il başkanıyken tanıştım, 1993 yılında. İlk tanışmam bir nezaket tanışmasıydı, kalabalık bir ekiple. 1994’te büyükşehir belediye başkanı seçildikten sonra çalışmaya başladık, o gün bugün birlikte çalışıyoruz."

KAYNAKÇA: İstanbul ve Ankara'da vatandaşlara ateş açıldı: Reklamcı Erol Olçak ve oğlu öldü (hurriyet.com.tr, 16 Temmuz 2016), Erol Olçak kimdir? (milliyet.com.tr, 16 Temmuz 2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör