Süreyya Sadi Bilgiç

Milletvekili, İktisatçı, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
16 Temmuz, 1961
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İ
Burç

İktisatçı, iş ve siyaset adamı, milletvekili. 16 Temmuz 1961'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Mehmet Sadettin, annesinin adı İsmet'tir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat-İşletme-İstatistik disiplinlerinden mezun oldu. Almanya'da Goethe Enstitüsü ve Münih Üniversitesinde Almanca eğitimi aldı. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici yardımcısı, üst düzey yönetici ve iş sahibi olarak çalıştı. Ağırlıklı olarak bilgi işlem ileri teknoloji uygulamaları, tekstil ve perakende sektörlerinde görev aldı. Taycan Dış Ticaret AŞ, Pierre Cardin ve Tema Mağazacılık AŞ, LC Waikiki Kurucu Genel Müdürü, Maisonette AŞ, Kervan Çeyiz Genel Müdürü, Erel Teknoloji Grubu Mali ve İdari İşler Koordinatörü, Çalık Holding Perakende Otomasyonlar Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcısı, son olarak Çınar Boru Grubu Zonguldak Ereğli İdari, Mali ve Ticari İşler Koordinatörü olarak görev yaptı.

Ak Parti'den 23., 24., 25. ve 26. dönemlerde Isparta Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelik ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. İngilizce ve Almanca bilen Bilgiç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Isparta (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör