Metin Bulut

STK Yöneticisi, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

İş adamı, STK yöneticisi, siyaset adamı, milletvekili. 1971 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde devam etti. Daha sonra Tıp Fakültesinde Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD)’ne 1997 yılında üye, 1998-2008 yıllarında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında “Yönetim Kurulu Başkanlığı” ve “MÜSİAD Proje Koordinatörlüğü” yaptı. Halen MÜSİAD “Yüksek İstişare Kurulu” üyesidir. 2005-2008 yılları arasında “Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Üyeliği” yaptı. Harput Tarih Turizm Sosyal Hizmetler ve Çevre Vakfı (HARVAK) “Mütevelli Heyet Üyesidir. Elazığ Eğitim Sanat Kültür Araştırma Tanıtma ve Hizmet Vakfı (ELESKAV) “Mütevelli Heyet Üyesidir. Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun” kurulmasına öncülük etmiştir.

24. Dönem Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayı oldu. 25. ve 26. Dönem’de Ak Parti Elazığ Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi’dir. Arjantin Dostluk Grubu Başkanıdır. Nato Komisyonu Üyesi’dir. Hizmet ve inşaat sektöründe şirket sahibidir. Bulut; evli ve üç çocuk babasıdır. Amerika’da dil eğitimi almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Elazığ (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör