Ali Ercoşkun

Milletvekili, İş İnsanı, Eğitimci, Siyasetçi

Doğum
19 Haziran, 1971
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü
Burç

Eğitimci, iş adamı, siyasetçi, milletvekili. 19 Haziran 1971, Karabük doğumlu. Bolu Merkez Yukarısoku köyü nüfusuna kayıtlıdır. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Raziye’dir. İlk, orta ve lise tahsilini Bolu’da yaptı. Üniversite tahsilini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü ve akabinde Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon bölümünde tamamladı. 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Milli Gençlik Vakfı kuruculuğu ve bir dönem okul başkanlığı yaptı. 1992 yılında Refah Partisi Bolu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. Refah Partisi kapanıncaya kadar Halkla İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

 2001 yılında Ak Parti Bolu Teşkilatının kurucuları arasında yer aldı. 2002-2003 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı, 2009-2011 yılları arasında Bolu İl Başkanlığı görevinde bulundu.

Bilişim sektöründe ilk 500 firma arasında yer alan Ercoşkun Bilgisayar Ltd.Şti’nin kurucusu ve yöneticisidir. İlim Yayma Cemiyeti üyeliği ve 2.Başkanlığı, Mimar Sinan Vakfı Bolu Şubesi kuruculuğu, İHH Bolu faaliyetleri koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 1997 yılından buyana MÜSİAD üyeliği devam ediyor. Ayrıca Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) kurucu üyesi.

AK Parti'den 23., 24., 25. ve 26. Dönem Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, Sanayi Ticaret Enerji Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcülüğü, Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevlerini yürütüyorum. Bilişim ve İnternet Meclis Araştırma Komisyonu Üyeliği ve Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Üyeliği yaptı. Ayrıca TBMM Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak Mart 2012’de Ürdün’de yapılan Asamble Genel Kurulunda Ekonomik Komite Başkanı ve Başkanlık Divanı Üyesi seçildi. Halen bu görevi devam ettirmektedir. Çok iyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Bolu (Akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör