Şebnem Koçakelçi

Milletvekili, Yönetici, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü

Yönetici, siyasetçi, 25. Dönem Bingöl Milletvekili. 15 Eylül 1977'de Bingöl'de doğdu. Baba adı Abdurrezak, anne adı Ayşen'dir.

Eğitim hayatına lise 3. sınıfa kadar Bingöl'de devam etti, ortaöğrenimini Kocaeli'nde tamamladı. İstanbul Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisans eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatına Gen-Pa Holding pazarlama departmanında başladı. Bingöl, Kocaeli ve İstanbul'da faaliyet gösteren aile şirketlerinde sürdürdüğü genel müdür yardımcılığı görevinin ardından 2010 yılından itibaren bu şirketlerin genel müdürü olarak çalışma hayatına devam etti. KADEM, MTTB, Dünya Yetimler Vakfı, BİNYAD gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulundu.

Siyasi hayatına 2004 yılında AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak başlaydı. Sırasıyla, Ataşehir Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği ve 2009 yılından 2015 yılına kadar da AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdürdü.  Ak Parti'den 7 Haziran 2015'te 25. Dönem Bingöl Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. İyi düzeyde İngilizce bilen Kocakelçi, bekârdır

KAYNAK: 25. Dönem Milletvekilleri – Bingöl (akparti.org.tr, 27.05.2016), TBMM Albümü 25. Dönem (tbmm.gov.tr, 18.11.2019).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör