Serpil Bulut

Milletvekili, Tıp Doktoru, Siyasetçi

Doğum
31 Mart, 1965
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Burç

Tıp doktoru, siyasetçi, milletvekili. 31 Mart 1965 tarihinde Giresun’da doğdu. İlköğretimini Bulancak Barbaros İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini İstanbul Kız Lisesi ve Beyoğlu Fındıklı Liselerinde tamamladı. 1982 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Mecburi hizmetini Kırşehir SSK Hastanesinde yaptı. 1991 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda başladığı Nöroloji ihtisasını 1995 yılında tamamlayarak Nöroloji uzmanı oldu. 1995-1996 yılları arasında Çubuk Devlet Hastanesi ve Ankara Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. 1996-1997 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Elektrofizyoloji Laboratuvarı EMG biriminde eğitim aldı.  1997 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında doçent, 2009 yılında Nöroloji profesörü oldu. Ayrıca 2004 yılında başladığı İmmünoloji doktora programını 2008 yılında tamamlayarak İmmünoloji Doktoru ünvanı aldı. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup, Nöroimmünoloji ve Multiple Skleroz (MS) özel ilgi alanlarını oluşturmaktadır. 1991 yılında Elazığ Sivrice nüfusuna kayıtlı Göz Hastalıkları Uzmanı Op Dr Selçuk Bulut ile evlenmiş olup biri 1999, diğeri de 2001 yılı doğumlu Ahmet Hazar ve Yusuf Alp isimli 2 erkek çocuk annesidir. Yabancı dili İngilizcedir.

Bilimsel Aktiviteleri:

    •    Genel nöroloji ve nöroimmünoloji konularında çok sayıda atıf almış ulusal ve uluslararası makaleleri vardır. Nöroloji ve Nöroimmünoloji konulu ulusal dergilerde bölüm editörlüğü ve kitap bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Çok sayıda uzmanlık tezi ve doktora tezlerine danışmanlık yapmıştır.

    •    Türk Nöroloji Derneği üyesi olup, derneğin Genç Nörologlar Kurulu, Nöropatik Ağrı Çalışma Grubu, Multiple Skleroz Çalışma Grubu, Nöroimminoloji Çalışma Gruplarında aktif üyelikleri bulunmaktadır.

    •    Ulusal ve uluslararası Multiple Skleroz çalışma gruplarında görev yapmaktadır.

    •    2011 yılında Almanya’nın Ulm kentinde Prof Dr Hayrettin Tumani yönetimindeki Klinik Für Neurologie’de beyin omurilik sıvısı eğitimi almıştır

    •    Fırat Üniversitesi Hastanesi MS polikliniğinin kurucusu olup Elazığ ve çevre illerdeki MS hastalarının takip ve tedavisi bu birimde sürdürülmektedir.

    •    Elazığ Multiple Skleroz ile Yaşam Derneği (MSDER)’nin kurucu başkanı olup halen yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. Dernekte hastaların fiziksel, sosyal ve mesleki alanda toplumsal uyumlarının sağlanması için destek programları uygulanmaktadır. Hastalara yönelik periyodik hasta eğitim toplantıları, hasta okulu, sosyal içerikli aktiviteler; hasta yakınlarına yönelik hasta destek programları ile birlikte MS hastalığı ile ilgili toplumsal bilinci artırmaya yönelik aktiviteler yapılmaktadır.

    •    Genel nörolojik hastalıklar ve multiple skleroz konuları ile ilgili çok sayıda bölgesel sempozyum organizasyonu yapmış olup, ulusal toplantılarda konuşmacı ve oturum başkanı olarak görev yapmıştır.

    •    Elazığ ve çevre illerdeki sivil toplum örgütlerinin davetleri üzerine, ilgili örgütlerin toplum yararına düzenlediği sağlık konularında toplumsal bilinci artırmaya yönelik projelerde, özellikle nörolojik hastalıklarla ilgili sunumlar yapmaktadır.

    •    Elazığ Kan Arıyorum Derneği (KAYED) üyesi olup, kan bağışı konusunda toplumsal bilinci artırmak için hazırlanmış Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Muş ve Bingöl’ü içeren ilerde, “Değerlerimiz ve Kan Bağışı” konulu sunumlar gerçekleştirmektedir.

Sosyal Aktiviteler:

    •    Fırat Öğretim Üyeleri Derneği (FÖDER) kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Derneğin temel misyonu; Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinin öncelikle üniversitenin ve Elazığ’ın bilimsel ve sosyal alanda gelişimi konusunda öncülük yapabilmeleri, ilin, bölgenin ve ülkenin sorunlarının çözümünde katılımcı olabilmek temelinde aktiviteler düzenlemektir. 

    •    Kadın Sağlıkçılar Derneği (KASAD-D) Elazığ Şubesi Başkanıdır.

    •    Kadın Sağlıkçılar Vakfı (KASAV) kurucusu ve mütevelli heyet üyesidir.

    •    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun 2011-2013 yılları arasında 2. Başkanlığını yapmıştır.

    •    Elazığ Valiliği himayesinde yürütülen bir sosyal destek projesi olan “Huzur Akademisi” projesinin proje düzenleyicisi ve yürütücüsüdür. Proje 8 kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü işbirliğinde hazırlanmış olup, toplumsal huzurun tesisinde ailenin rolü temelinde annelere ve genç kızlara yönelik bir eğitim projesidir. Toplumda fikir önderi veya doğru rol model olan şahsiyetlerin başarı öykülerinde ailenin ve annenin önemini anlattığı bir sunumla birlikte, manevi hayatımızda kadının görevleri, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz, tasarrufun aile bütçesine katkıları, temel kadın sağlığı bilgileri konularında sunumların yapıldığı bu toplantılar Elazığ merkez mahalle ve ilçeleri ile birlikte Tunceli ve Bingöl’de de gerçekleştirilmiştir. Araştırmacı-Yazar Mevlüde Uçar Hanımefendi’nin “Aile Evden Gidiyor” ve “Allaha adanmış bir ömür; Timurtaş Uçar” başlıklı sunumlarla eşlik ettiği projede Ocak 2015 itibarı ile yaklaşık 50 program gerçekleştirilmiştir. Bingöl’de proje, Bingöl Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Aile Akademisi adı altında uygulanmaya başlanmıştır. Akparti Avrupa Kadın Kolları Başkanlığı tarafından da 12 Avrupa ülkesinde islamofobinin de konu başlığı olarak eklenmesiyle projenin uygulanması devam etmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından projenin Türkiye genelinde uygulanması için çalışmalar başlatılmış ve Sare Davıtoğlu’nun katılımları ve destekleri ile ilk toplantı 15 Şubat 2015 tarihinde Konya’da geçekleştirilmiştir. Huzur Akademisi projesinin ülkemizin tüm illerinde hayata geçirilmesi ve her mahalleye huzur timleri kurulması için çalışmalar devam etmektedir.

    •    Çözüm sürecine katkı sağlamak amacı ile bir gençlik derneğiyle birlikte hazırlanmış olan “Annemler Size Gelecek” projesinin koordinatörü olup, bu projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanması kararı alınmıştır. Projenin amacı; farklı etnik kökene sahip ailelerin, üniversite öğrencisi olan çocukları aracılığı ile birbirlerine misafir olmaları ve aileler arası önyargıların misafirlik geleneği temelinde aşılmasının sağlanmasıdır. Ülkemizin batısı ile doğusu arasındaki kardeşlik köprülerini restore etmeyi amaçlayan projenin ilk buluşması 7-8 Şubat 2015 tarihinde Diyarbakırlı bir ailenin İzmirli bir aileye Diyarbakır’daki evlerinde ev sahipliği yapması ile başlatılmıştır. Doğu ve Güneydoğu’lu ailelerin ülkemizin kuzey, batı ve güneyinde yaşayan 50 aileyi misafir edeceği projede, bir sonraki buluşma Tunceli-Trabzon olarak planlanmıştır. Misafir aile bir gece iki gün ev sahibi ailenin evinde kalmakta, aynı sofrayı, aynı ekmeği paylaşmakta, geceyi aynı çatı altında geçirmektedir. Aynı zamanda misafir aileye gidilen ilin tarihi ve kültürel zenginlikleri de, kültür müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir rehber eşliğinde tanıtılmaktadır.

     •    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Danışmanlık ile görevlendirilmiş olup, bu konu ile ilgili bakanlık ile Fırat Üniversitesi arasındaki prosedürler devam etmektedir.

    •    Toplumun dini ve manevi eğitiminin öncüleri olan Diyanet personellerine, Harput Diyanet Eğitim Merkezi’nde periodik olarak “Madde ve Mana Boyutuyla İnsan ve Sağlık” konulu seminerler vererek, pozitif bilimler ile manevi hayatın kesişme noktalarının inanç dünyamıza katkıları, son yıllarda artan stres temelli bedensel ve ruhsal hastalıkların önlenmesinde din ve değerler eğitiminin önemi konusunda sunumlar yapmaktadır.

    •    Elazığspor Kulübü’nün 2000-2001 yılları arasında 2. Başkanlığını yapmıştır. Elazığspor’un tarihinde ilk kez süperlige çıktığı bu sezonda, yapılan televizyon programları ile kadın taraftarların da tribünde takımlarına destek olmaları sağlanmış, kötü tezahüratın ve sporda şiddetin önlenmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır.

    •    Toplumsal sağlık bilincini artırmaya yönelik olarak bir Elazığ yerel televizyon kanalında 1 yıl süreyle haftada bir kez canlı olarak yayınlanan “Sağlık Olsun” programının hazırlayıcılığı ve sunuculuğunu yapmıştır. Her programda uzman bir konuk ile birlikte güncel sağlık sorunları konusunda halkın dikkatini çekmek hedeflenmiştir.

    •    Elazığ yerel gazetelerinden Günışığı gazetesinde Sağlık Köşesi hazırlamış, yine aynı gazetede spor yorumları içerikli köşe yazarlığı yapmıştır.

    •    Elazığ Tunceli Bingöl Tabipler Odası’nın 1998-2001 yılları arasında eğitim komisyonu koordinatörü olarak, pratisyen hekimlerin mezuniyet sonrası eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla çok sayıda bilimsel toplantının organizasyonunda görev almıştır.

    •    Elazığ Osmanlı Ocakları üyesi olup, ocağın Osmanlıca eğitimi, tarih sohbetleri ve bey toplantılarında görev almaktadır.

    •    Elazığ Sivrice Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği üyesidir.

    •    Maden-Alacakaya-Sivrice Stratejik Araştırmalar ve Kalkınma Derneği (MASSAD) üyesidir.

    •    Hazar Gölü Koruma Derneği üyesidir.

2011 yılı genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Elazığ ili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Ak Parti'den 7 Haziran 2015'te 25. Dönem Elazığ Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı.

KAYNAK: 25. Dönem Milletvekilleri – Elazığ (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör