Faruk Nafiz Özak

Bakan, İnşaat Mühendisi, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
19 Nisan, 1946
Eğitim
Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
Burç

İnşaat yüksek mühendisi, sporcu, futbolcu, spor yazarı, siyaset adamı, milletvekili, bakan. 19 Nisan 1946’da Trabzon’da doğdu. Baba adı Ali Haydar, anne adı Safiye’dir. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. ODTÜ’yü kazanarak, üniversiteli futbolcu geleneğinin ilk nesil temsilcileri arasında yer aldı. Trabzon’da futbola devam edebilmek için KTÜ’ye geçiş yaptı.

Futbola, Trabzon İdman Ocağında başladı. 1967’de Trabzonspor’a geçti. Trabzonspor, Sebat Gençlik ve Rizespor’da top koşturdu ve takım kaptanlıklarını yaptı. 1973’te Trabzonspor’a geri döndü ve 2’nci ile 1’inci lig şampiyonluklarını yaşadı. Yılın Sporcusu Ödülü sahibi oldu. Trabzonspor Yönetim Kurulunda Asbaşkanlık ve Başkanlık görevlerini yürüttü. Hürriyet gazetesinde spor yazarlığı yaptı. YAPISUN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Birçok sosyal projede öncülük etti ve sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

Ak Parti'den 22., 23. ve 24. Dönemde Trabzon Milletvekili seçilerek, 59 ve 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümette yapılan değişiklikte Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. İngilizce bilen Özak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör