Cahit Özkan

Milletvekili, Avukat, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
25 Aralık, 1976
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Burç

Hukukçu, avukat, siyaset adamı, milletvekili, STK yöneticisi. 25 Aralık 1976'da Denizli Çivril'de doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Neriman.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Londra’da Hukuk İngilizcesi üzerine öğrenim gördü. Kocaeli Üniversitesinde Özel Hukuk alanında, İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları alanında yüksek lisans yaptı. “Avrupa insan Hakları Mahkemesinde Yargılama Usulü” konulu yüksek lisans tezi hazırladı. Üniversite yıllarında International Law Student Association ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Yeşilay Zeytinburnu Şube Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Hukukçular Derneği Başkanlıkları olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptı.

Uluslararası Anayasa, Uluslararası Tahkim ve Türkiye’de ve Dünyada Ceza Reformları Kongreleri, Yargı Reformu Sempozyumu gibi projeler başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası organizasyonda görev aldı. Kamu ve özel hukuk alanında makaleleri yayımlandı. Polis Akademisinde öğretim görevlisi olarak İnsan Hakları Hukuku dersleri verdi, ideal Hukuk dergisini yayımladı ve internet sitesini kurdu. Hukuk Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği ve Editörlüğünü yaptı. Uluslararası Anayasa Kongresi Tebliğler, Anayasa Teorisi, Uluslararası Hak ihlalleri isimli kitaplar ve Anayasa Hukuku Mevzuatı gibi yayınların çıkmasına katkı sundu.

Ak Parti'den 1 Kasım 2015 ve24 Haziran 2018 genel seçimlerinde 26. Ve 27. Dönem Denizli Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyesi oldu.

İngilizce bilen Özkan, Şüheda Turan Özkan ile evli ve Emir Ziya Özkan, Hüseyin Erdem Özkan adlarında iki çocuk babasıdır.

KAYNAK. TBMM Albümü 26. Dönem Milletvekilleri (PDF - tbmm.gov.tr, 2016),26. Dönem Milletvekilleri – Denizli (akparti.org.tr, 27.05.2016), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör