Ali İnci

Spor Yöneticisi, Milletvekili, İş İnsanı, Eğitimci, Siyasetçi

Doğum
06 Ekim, 1959
Eğitim
Atatürk Eğitim Fakültesi Spor Akademisi Bölümü
Burç

Eğitimci, spor yöneticisi, işadamı, siyasetçi, milletvekili. 6 Ekim 1959 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğdu. 1980 yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Spor Akademisi Bölümü’nü 1984 yılında bitirdi. 1984-1989 Yılları Arasında Mardin, Diyarbakır ve Hendek’te Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı.

Öğretmenlik döneminde Güreş Milli Takım Antrenörlüğü’ne getirildi. 4 yıl boyunca bu görevini başarıyla sürdüren İnci, siyasi nedenlerden ötürü görevinden istifa ederek ticarete atıldı. İş yaşamına 1989 yılında Hendek’te açtığı akaryakıt istasyonuyla başlayan Ali İnci, çalışma azim ve gayretiyle aynı yıl şirket içinde bölgenin en çok akaryakıt satan istasyonu olma başarısını gösterdi.

Pamukova,  ardından Kaynaşlı ve Beşköprü akaryakıt istasyonlarını hizmete sokan İnci, çağın getirdiği değişim rüzgarıyla Adapazarı’nda beton santrali sektörüne girdi. İnci Şirketler Grubu olarak, birliktelik ve kararlılığın, en güzel örneğini sergileyen İnci Kardeşler,  5 akaryakıt istasyonu, 4 beton santrali, 5 taş kırma ve eleme tesisi ve 1 kilitli parke fabrikasıyla kulvarının devleri arasına girerek, 600 kişiyi istihdam etme başarısını göstermiştir.

Siyasi yaşamına 1991’de Refah Partisi ilçe başkanlığıyla başlayan Ali İnci, 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden aday olarak yüzde 28 oy oranı ile Hendek Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 1999 yılından bu yana Hendek Belediyesi’nde yaptığı icraatlarla adından sıkça söz ettiren Başkan Ali İnci, borçla aldığı belediyenin tüm borçlarını ödemiş, araç parkını genişletmiş ve halkın ihtiyaçlarını anında karşılayan bir belediyecilik örneği sergilemiştir. Ali İnci, 4 dönem üst üste oylarını artırarak Hendek Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir (18 Nisan 1999, 28 Mart 2004, 29 Mart 2009, 30 Mart 2014).       

Ali İnci 12 Kasım 2003 tarihinde kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği kurucu encümen üyesi olup o günden bu yana TDBB Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. İnci, Türk Dünyası’nda büyük hizmetlere imza atmıştır.

Ak Parti'den 25. Dönem Sakarya Milletvekili seçilerek dönem sonuna kadar TBMM çalışmalarına katıldı. İngilizce bilmektedir. Evli ve 5 çocuk sahibidir.

KAYNAK: 25. Dönem Milletvekilleri – Sakarya (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör