Hasan Turan

Mühendis, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
nadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi

İşletme mühendisi, işadamı, siyasetçi, milletvekili. 1967 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını bitirdi. Projesini STK’lar üzerine tamamladı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İşletme Yüksek Lisans Programı tez aşamasındadır.

1986 yılından itibaren İstanbul’da reklam ve organizasyon üzerine ticari faaliyetini sürdürdü. Gençlik yıllarından itibaren; basın-yayın organları ve İslam dünyası başta olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal sorumluluk organizasyonlarının çeşitli kademelerinde hizmet verdi, vermeye devam etmektedir. Ulusal çapta yayın yapan bir dijital yayın platformu ve bir derginin imtiyaz sahibidir.

Yerel ve ulusal STK’ ların muhtelif kademelerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Mazlum Der ve İHH’ nın projelerinde aktif rol üstlenerek yurtiçi ve yurtdışı yardım organizasyonlarında yer almıştır. İTO Basın Yayın Meslek Komitesi’nde görev yaptı. Halen Giresun Vakfı Yüksek İstişare Konseyi üyesi, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanıdır.

Yedi bölgeyi kapsayan ve birçok STK’nın içinde yer aldığı Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı ve İstanbul’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 2009-2014 Güngören Belediyesi Meclis Üyeliği, 2014-2015 Gaziosmanpaşa İBB Meclis Üyesi - İBB AK Parti Grup Yönetimi görevlerinde bulunmuştur.

Ak Parti'den 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Hasan Turan, sporcu ve antrenör olarak 15 yıl Uzakdoğu sporlarıyla ilgilenmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – İstanbul 1. Bölge (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör