Erol Öcal

Bürokrat, Hukukçu

Doğum
01 Nisan, 1940
Eğitim
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Burç

Hukukçu, bürokrat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden. 1 Nisan 1940 tarihinde Antalya / Korkuteli'nde doğdu. Antalya Lisesini ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten (1962) sonra, askerliğini Artvin'de yedek subay olarak yaptı.

Antalya hakim adayı olarak mesleğe başlayan Öcal; sırasıyla Yüksekova ve Viranşehir Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Kızılcahamam Cumhuriyet Savcılığı, Sungurlu, Burdur ve Adapazarı Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

23.6.1987 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen ve bir dönem Yargıtay Genel Sekreterliği de yapmış olan Erol Öcal, Üçüncü Ceza Dairesi Üyesi İken, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından 08.06.2000 tarihinde Cumhurbaşkanınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi. 2004 yılında görev süresinin dolması sonunda Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Üyeliği görevine geri dönen ve yasal yaş sınırı nedeniyle 01.04.2005 tarihinde emekliye ayrılan Öcal, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü mezunu olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

 KAYNAK: Onursal Başsavcılarımız (yargitaycb.gov.tr, erişim: 16.01.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör