Mehmet Ali Abalıoğlu

İş İnsanı

Doğum
Eğitim
İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi

Sanayici, işadamı, Cafer Sadık Abalıoğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı. 1948 yılında Denizli’de doğdu. 1965 yılında Denizli Lisesi (1965) ve İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi (1970) mezunudur. İş hayatına üniversite eğitimine devam ettiği 1966 yılında, Çırçır Fabrikasında başladı. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding A.Ş.’nin, Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş.’nin, SC Dentaş Romania S.R.L.’nin ve CSA Textile Egypt S.A.E’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Ali Abalıoğlu, Dentaş Ambalaj ve Kâğıt Sanayi A.Ş., Abalıoğlu Tekstil Sanayi A.Ş. ile Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini yürütüyor.

Bir sanayici olarak Denizli sanayisinin gelişmesine katkılarıyla beraber Denizli’de sosyal yaşamın gelişiminde de önemli yeri olan sivil toplum örgütlerinin kuruluşunda öncülük yapmıştır.

2000 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Başkanı olan Mehmet Ali Abalıoğlu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Denizli Şubesi’nin de kurucularındandır ve 2000 – 2001 yıllarında kurucu başkanlığını yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

KAYNAK: Mehmet Ali Abalıoğlu (abalioglu.com.tr, 7 Mart 2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör