İsmail Değerli

Belediye Başkanı, Milletvekili, Yönetici, Tıp Doktoru, Siyasetçi

Doğum
02 Şubat, 1945
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Burç

Tıp doktoru, yönetici, siyaset adamı, belediye başkanı, milletvekili. 2 Şubat 1945 tarihinde Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı Karacaören köyünde doğdu. Baba adı Rifat, anne adı Melek’tir. Ankara Kurtuluş Lisesini bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde askeri öğrenci olarak okudu. Mezun olduktan sonra GATA’da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı İhtisası yaptı. Bursa Işıklar Askeri Lisesi Tabibi ve Askeri Mevki Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı olarak çalıştı. Tbp. Kd. Bnb. İken 1985 yılında istifa etti. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve 1994-1999 arası Ankara Mamak Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Dr. İsmail Değerli, CHP’den 22. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. TBMM’de 100’ün üzerinde soru önergesi ve Kanun Teklifi’nin sahibi oldu. 30 kadar sivil toplum örgütlerine üye olarak katkılarda bulundu.

Belediye Başkanı iken, hizmetlerinden dolayı Sivil Toplum Örgütlerinden 100’ün üzerinde Plaket,1994-95 Yılında Belediye Başkanı Olarak Yılın Bürokratı Plaketi aldı. Ulusal Birlik, Çağdaş ve Özgün Ulus dergilerinde yazıları yayımlanmıştır. Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Kendisinden alınan bilgiler (2007), TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör