Günce Koral

Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
12 Ağustos, 1977
Eğitim
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Arp Bölümü
Burç

Elektronik müzik ve pop müzik sanatçısı. 12 Ağustos 1977, Ankara doğumlu. Yüksek öğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Arp Bölümünde tamamladı. Sanatçının ilk solo albümü olan “Bu Aşk Değil ki”, 2003 yılında Erol Temizel prodüktörlüğünde T-Ekspres etiketiyle piyasaya sürüldü. Albümde yer alan “Gecemi Al” ve “Uyuyamam” adlı şarkılarıyla müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Günce, ikinci albümünü yine T-Ekspress etiketiyle 2006 yılında “Volume 2” adıyla yayımladı. Albümün prodüktörlüğünü kendisi yaptı. Albümde yer alan eski bir Sezen Aksu klasiği olarak ünlenmiş olan “Güllerim Soldu” adlı şarkının yeni yorumunu Fatih Erkoç ile düet şeklinde gerçekleştirdi. Bu şarkı dışında sözü ve müziği kendisine ait olan “Biliyordum” adlı parçasıyla da göz doldurdu. 2006 yılında söz ve müziği Evrim Dökme’ye, aranjesi Erol Temizel’e ait olan “Severim” adlı şarkısıyla 40 ülkenin yarıştığı “Eurodance 2006” Müzik Yarışmasında ülkemizi temsil etti.

Sanatçı, ilk iki albümünde yalnızca Günce adını kullanırken, 2008’de çıkardığı “Su” adlı üçüncü albümünü Günce Koral adıyla Seyhan Müzikten piyasaya sürdü. Bu albümde yer alan beş şarkının söz ve müziği sanatçıya aittir. Albümde ayrıca sözlerini İsra Gülümser’in yazdığı ve orijinali Arap edisyonu olan bir şarkı da yer almaktadır.

Günce Koral, üçüncü albümünün çıkışından hemen sonra Nail Evrim Doğ’la evlendi. Çocukları Ali’yi dünyaya getiren Koral, oğlunun büyüme sürecinde albüm çalışmalarına ara verdi. Üç yıllık bir sessizlikten sonra yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan dördüncü albümü “Hayat Aşktan Geçer” 2012 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Albümün çıkış şarkısı olan “Hayat Aşktan Geçer”in müziği sanatçıya aittir. Eşi Nail Evrim Doğ’un albümde iki düzenlemesi yer alırken, şarkılardan biri olan “Belki Birgün Dönersin” de eşiyle düet yaptı. Evrim Doğ’un dışında albümde Bahadır Tanrıvermiş, Semih Tuncer, Evrim Dökme, Çağlar Yerlikaya gibi isimlerin de çalışmaları yer aldı.

Albümleri:

Bu Aşk Değil (2003), Volume II (2006), Su (2008), Hayat Aşktan Geçer (2012).

KAYNAKÇA: Günce Koral (bandpage.com, erişim: 26 Aralık 2015), Günce Koral (powerturk.com, erişim: 26 Aralık 2015), Günce Koral (oydar.com, erişim: 26 Aralık 2015), Günce Koral (haberturk.com, erişim: 26 Aralık 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör