Gülseren Yıldırım Gomez

Ses Sanatçısı, Oyuncu

Doğum

Ses sanatçısı, sinema oyuncusu. 1973, İstanbul doğumlu. 1980 yılında ailesiyle birlikte Fransa’ya yerleşen Gülseren, müzik çalışmalarına ve enstrüman çalmaya Paris’te Konservatuar Hector Berlioz’da lirik şan eğitim alarak başladı. O yıllarda aynı zamanda Paris’te Türkoloji bölümünü okuyordu. Bu yıllardan itibaren çeşitli müzik gruplarıyla çalıştı, pek çok konser ve turnelerde solist olarak yer aldı.

Sanatçının ilk solo sahne deneyimi ünlü Fransız Jazz Klübü “Les Trois Mailletz”de başladı. Orkestrasıyla zaman içinde Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde sayısız konser verdi. Kendi beste çalışmaları dışında Türkçe, Fransızca, İspanyolca, Romence, Yugoslavca, İtalyanca, Arapça, Macarca, Portekizce gibi dillerde de şarkılar söyleyen Gülseren, Türkçe dışında Fransızca, İngilizce ve İspanyolcayı iyi derecede konuşmaktadır.

İlk solo albümünü 2001 yılında çıkardı ve albümü aynı yıl Nisan ayında Fransa’nın ünlü FNAC mağazaları tarafından “En iyi self-production” seçildi. Nisan 2007’de ARB Music etiketiyle bir çocuk albümü de bulunan Gülseren’in bunların dışında 5 farklı albüm çalışması daha bulunmaktadır.

Fransız Luis Gomez’le evli olan sanatçı, 2001 yılında yönetmenliğini Meral Uslu’nun yaptığı, Hollanda yapımı “Ross ve Rana” adlı filmde de rol aldı. Filmin müziklerini müzisyen ve besteci olan eşi Luis ile beraber besteledi. Sanatçı filmde Türk pop müziği sanatçısı Sezen Aksu’yu canlandırdı.

Gülseren Yıldırım Gomez, 2005 yılında TRT’nin açtığı 50. Eurovision Türkiye elemelerinde kendisine verilen “Rimi Rimiley” adlı şarkı ile yarışarak Türkiye’yi Kiev’de temsil etme hakkı kazandı. Ukrayna’da yapılan yarışmada ancak 92 puan alarak 13. Sırada yer alabildi. Yarışma sonrası pek çok eleştiriye maruz kalan sanatçı daha sonra verdiği bir röportajda başarısızlığın sorumluğu olarak TRT’yi gördüğünü belirtti.

Yarışmadan sonra İstanbul’a yerleşen sanatçı, burada müzik çalışmalarını devam ettirdi ve uluslararası turneleri buradan sürdürdü. Sanatçı, 2010’da “Kumbiya Turka” ve 2013’te “La Descarga” adlı albümleriyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Sanatçının bu albümlerindeki repertuvarı Latin ve Türk karışımı kendine özgü bir tarz olarak görülmektedir. İstanbul’da çeşitli Fransız okullarında şan dersi eğitimleri vermeye devam eden sanatçı, yeni albüm çalışmalarını sürdürmektedir.

KAYNAKÇA: Gülseren Yıldırım (sesprod.com, erişim: 25 Aralık 2015), Gülseren Yıldırım (eurovisiondream.com, erişim: 25 Aralık 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör