Hüseyin Yayman

Milletvekili, Siyaset Bilimci, Siyasetçi, Yazar

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

Siyaset bilimci, siyaset adamı, milletvekili, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, yazar. 1969 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kırıkhan’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm'nü bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Tez’in adı “Türkiye’nin Yönetim Sorunları ve Yeni Yönetim Paradigması”dır.   Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” isimli doktora tezini tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA'da danışman ve araştırmacı olarak görev yaptı. Alanında ilk ve tek eser olan bu çalışma daha sonra kitap olarak basıldı. Halen pekçok üniversitede ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Akademik bilimsel dergilerde çok sayıda politik analizleri yayınlandı. Yayman, başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik, Türkiye’nin toplumsal yapısı alanlarında akademik/bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.

Seçim ve propaganda konusunda AK Parti AR-GE Başkanlığının düzenlediği toplantılarda konuşmacı olarak bulundu. AR-GE Biriminin Siyaset Akademisi programında ‘Türkiye’nin Demokrasi Tarihi’ ve ‘2023 Türkiye Hedefi’ konularında konferanslar verdi.   Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında farklı gazetelerde siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, Hürriyet gazetesinde bir süre köşe yazarlığı yaptıktan sonra Vatan gazetesine geçti. Çözüm süreci kapsamında başlatılan “Akil İnsanlar Heyeti”nde yer aldı.

7 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili adayı olabilmek için akademik görevinden istifa etti. 7 Haziran 2015’te AK Parti'den İstanbul milletvekili vekil seçilen Yayman, 7 Ocak 2016’da Adalet ile Kültür ve Turizm bakan yardımcılıklarına atamalar yapıldığında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na getirildi. Hüseyin Yayman, basılı eserleri dışında halen Vatan gazetesinde yazıyor, CNN Türk kanalında programlara yorumcu olarak katılıyor. İyi derecede İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

Mahalli İdareler (M. Akif Özer, Burhan Aykaç, Nuri Tortop ile, 2006, 2014), Türkiye'nin İdari Reform Tarihi (2008), Kürt Meselesi Nasıl Çözülmez? Demokratik Çözümden Milli Birlik Projesine (2009), Şark Meselesinden Demokratik Açılıma Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası (2011, Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası  adıyla 2016), Türkiye’de Kamu Yönetimi (Şenol Durgun ve  Burhan Aykaç ile, 2012), İnsan Kaynakları Yönetimi (Burhan Aykaç, Nuri Tortop, M. Akif Özer ve Şenol Durgun ile, 2013), Yönetim Bilimi (Nuri Tortop, Eyüp Günay İsbir, Burhan Aykaç, M. Akif Özer ile, 2016), Türkiye’nin Açılım Politikaları.

KAYNAKÇA: 25. Dönem Milletvekilleri – İstanbul 1. Bölge (akparti.org.tr, 6.12.2015 ve 27.05.2016, akparti.org.tr,). Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na Hüseyin Yayman getirildi - Hüseyin Yayman Kimdir? (AA - hurriyet.com.tr, 7.1.2016), Özgeçmiş (huseyinyayman.com, 7.1.2016), Dr. Hüseyin Yayman (kitapyurdu.com, 7.1.2016).

 

   

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör