Hüseyin Samani

Milletvekili, Ziraat Mühendisi, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
01 Nisan, 1964
Eğitim
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Bölümü
Burç

Ziraat mühendisi, iş adamı, siyaset adamı, milletvekili. 1 Nisan 1964 tarihinde Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar köyünde doğdu. Babasının adı Durmuş, annesinin adı Ayşe’dir. İlkokulu Aksu Yurtpınar İlköğretim Okulunda okudu. Lise tahsilini Antalya İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Üniversite tahsiline Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji bölümünde başlayarak iki yıl okudu. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat mühendisi olarak mezun oldu. Tarımsal girdi ticareti, seracılık ve tarımsal danışmanlık yaptı. Antalya MÜSİAD Şube Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Sebze ve Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Genel Başkanlığı yapmıştır. Tomurcuk Tarım Limited Şirketi Sahibidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya kurucu yönetim kurulu üyelerinden olan Hüseyin Samani; Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, İl SKM Başkanlığı, Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve 2007-2011 yılları arasında da Antalya İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24., 25. ve 26. dönemler Antalya milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Samani, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Hüseyin Samani (akparti.org.tr, 6.12.2015), TBMM Albümü (tbmm.gov.tr, erişim: 07.01.2016), TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Antalya (Akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör