Üzeyir Tekin

Araştırmacı, Yazar

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

Araştırmacı-yazar. 1976 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yaptı. Yüksek lisans tezini “Adalet ve Kalınma Partisinin Sosyolojik Analizi” adı altında siyaset sosyolojisi dalında tamamladı. Aynı çalışmayla 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “Ak Parti Üzerine Yazılmış En İyi Tez” ödülünü aldı. Tekin’in, aynı zamanda, muhafazakârlık, siyaset sosyolojisi, etnik sosyoloji, kurumlar sosyolojisi alanlarında çeşitli akademik dergilerde ve gazetelerde yayınlanmış makaleleri mevcuttur.

Üzeyir Tekin, BM’ye bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nde 2005-2007 yılları arasında IPEC Programı kapsamında “Çocuk İşçiliği İle Mücadele" alanında Proje Koordinatörü olarak görev yaptı. Yine Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile UNICEF’in çalışmalarında Ulusal Danışman ve Projelerden Sorumlu Koordinatörlük görevlerinde bulundu.

2009-2011 yılları arasında Çocuk Esirgeme Kurumunda Genel Müdür Danışmanlığı görevlerinde Bulunan Tekin, Halen Siyasi Danışman olarak görev yapmaktadır.

Ankara Üniversitesi’nde doktora programına devam eden Üzeyir Tekin, Aynı zamanda Muhafazakâr Düşünce ve Gelenekten Geleceğe dergilerinin genel koordinatörlüğünü sürdürmektedir. Ayrıca editorayal çalışmaları bulunan Üzeyir Tekin, şimdiye kadar Kadim Yayınları ve Orient Yayınlarından çıkan yaklaşık 150 eserin yayına hazırlanmasına katkıda bulunmuştur.

ESERLERİ:

AK Partinin Muhafazakâr ve Demokrat Kimliği (2004), Abdülkadir Aksu (2010), Şiddet (2011).

KAYNAK: İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013) – Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar (2014) - Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2015).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör