Hilmi Bilgin

Milletvekili, Avukat, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, avukat, siyaset adamı, milletvekili. 26 Mayıs 1972, Alacahan / Sivas doğumlu. Babasının adı Fuzuli, annesinin adı Sultan’dır. İlk ve ortaöğrenimini Sivas’ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. Bir müddet Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak çalıştı. 2003 yılında istifa ederek kendi hukuk bürosunda serbest avukatlık yaptı.

Öğrencilik ve iş hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev alarak, gençliğin milli ve manevi değerleri ile donatılması yönünde çalışmalar yaptı. Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ak Parti Sivas il teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalar yaptı.

24., 25. ve 26. dönem Sivas Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Bu süre zarfında Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. Halen, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevine devam etmekte olan Hilmi Bilgin, evlidir.

KAYNAKÇA: Hilmi Bilgin (akparti.org.tr, 6.12.2015), TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Sivas  (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör