Hasan Şişli

Tıp Doktoru, Şair

Doğum
11 Aralık, 1942
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
Burç

Hekim, şair. 11 Aralık 1942, Antalya doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Antalya’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden (1967) mezun oldu. Uzmanlığını Gülhane Askerî Tıp Akademisinde tamamladı (1975). Operatör hekim ve genel cerrahi uzmanı olarak 1968 yılından itibaren Kırklareli, Ankara, Ardahan, Kıbrıs, İzmir, Almanya ve Antalya’da çalıştı. 1996’dan sonra mesleğini Antalya’da özel bir hastanede sürdürdü. Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı kurucu üyeliğinin yanı sıra, Türk Tabipler Birliği ve Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyesidir.

“Yirmi yıldan fazla bir zaman geçmiş üzerinden, genç bir şair adayı şiirlerini getiriyor bana ve acımadan eleştirmemi rica ediyor. Yirmi yıl sonra yine kendisinden öğreniyorum, unutmuşum ben, ‘acıyarak neyi kurtaracağız?’ dediğimi. ‘Seni mi, şiiri mi?’ Yirmi yıl öncenin genç şair adayı Hasan Şişli ile yirmi yıl sonra daha genç bir şiir tutkunu, adaylığı çoktan aşmış, yepyeni bir ses olarak karşılaşıyoruz Antalya’da. Ve ben anlıyorum, o zaman şiirini yokuşa sürmekle iyi ettiğimi.” (Mehmet H. Doğan)

ESERLERİ (Şiir):

Tek Ayak Çiçek (1993), Türkiye Parmakizim (1996).

KAYNAK: Kitap Gazetesi (1.6.1993), Melih Cevdet Anday / Şiirli Yazı (Cumhuriyet, 18.11.1999), Mecit Ünal / Antalyalı Şairler Şiirde Direniyor (Aydınlık, 2.1.1994), Sezai Sarıoğlu / Çok Deniz Gezmiş’ler Kimlerdir? Sahi Onlar Hangi Çiçektir? (Gündem, 27.2.1994), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

 

GÖK GEMİ

yerden kaldırsa gölgesini tozunu silkse

kaç sesli ölü sığar karanlığa

 

kaç taş akar su serinliğine

dalgalarda sektirilen kaç kayrak kaya

 

seyreltmeden maviyi patlamadan balonu göğün

kaç çığlık sığar bir korkuya bu zamanda

 

sesten önceyiz ses vardı sözden önce

ilk göz ağrım çığlıktan çıktık yola

 

yıla kaç mevsim zaman yongası kaç gün

kaç damla gözyaşı mevsim başı aylara

 

martılara yani eylüle kaç damla kan

tam onikisine ama kaç damla

 

kurdu kuşuyla dünya taşı toprağıyla

doldu su damlası gözlerime rahatça

 

bir gemi yüreğim Nuh öncesi istimüstü

çiçeklere hey kuşlara yerim çok daha

 

(Türkiye Parmakizim, 1996)

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör