Gülçin Ergül

Şarkıcı, Koreograf, Dansçı, Şarkı Sözü Yazarı, Oyuncu

Doğum
30 Ekim, 1985
Eğitim
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümü
Burç

Şarkıcı, söz yazarı, dansçı, koreograf, oyuncu. 30 Ekim 1985, İstanbul doğumlu. İlkokul yıllarında Pera Güzel Sanatlar Akademisinde piyano eğitim almaya başladı. Bu arada Atatürk Kültür Merkezi Devlet Opera ve Çocuk Balesi Topluluğuna ve Çocuk Korosuna seçildi. Çocuk oyuncu olarak Kuşadam ve Prens, Kül Kedisi, Fındıkkıran, Uyuyan Güzel, Kral ve Ben, Midas’ın Kulakları ve Turandot gibi oyunlarda uzun yıllar performans sergiledi. Orta ve lise öğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünde tamamladı. AKM çocuk balesinde yedi yıl görev yaptı. Yüksek lisans öğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümünde tamamladı.

Kız grubu (girl-band) kurma hayalini 2004 yılında, AKM ve üniversitede tanışmış olduğu arkadaşları Eren Bakıcı, Yasemin Yürük ve Cemre Kemer ile gerçekleştirdi. Hepsi grubu ile üç albüm ve 2 single çalışması yaptı. Bu albümleriyle hayranlarından tam not aldılar. Hepsi grubundan 2009 yılında ayrılarak solo albüm çıkarma yolunda çalışan Gülçin, 2011 yılında Avrupa Müzik etiketiyle ilk solo maxi single’ını “Bravo” adıyla hayranlarıyla buluşturdu. Çalışmada, “Bravo”, “Yastıklara Sarılıp Yatar mıydın” ve “Ara ara” isimli söz ve müzikleri kendine ait olan şarkılar yer aldı. İlk klibini, Bilboard Türkiye’de bir numara olan TTNET Müzik’te en çok dinlenilen şarkı olan “Ara Ara” adlı şarkıya çekti.

Çalıştığı firmayı değiştiren sanatçı, 2015 yılına kadar albüm çalışması yapmadı. Bir röportajında bu süreci şöyle değerlendirmektedir: “Arada albüm çalışması yaptım, ama sözleşmenin bittiği döneme denk geldi. Sözleşmeyi yenilemediğim için çıkaramadım. Bu yüzden onu çöpe atıp baştan başladım. Albüm yapmadığım dönemde çok fazla canlı performans yaparak sahne aldım. Bir grupla beraber İngilizce funk müzik söyledim.”

2015 yılında yeni firması Arpej etiketiyle “Bir Tanecik Aşkım” maxi single’ını çıkaran sanatçı bu çalışmada ilk klibini “Bir Tanecik Aşkım” adlı şarkıya çekti.  Albümde şarkıcının acapelle, İngilizce remiks ve rock remiks versiyonları yer aldı. Sanatçı şarkının İngilizce versiyonu olan “My One And Only Love”un yurtdışı müzik piyasalarında da yayınlanacağını söyledi. Gülçin, çıkış şarkısının hikayesini şöyle anlatmaktadır: “Yaşadıklarımdan yola çıkılarak yazılmış, gerçek hikayesi olan bir parça. Klipte de bu hikayeyi aynı şekilde yansıtmaya özen gösterdik.”

Uzun yıllar tüm dünyadan çok sayıda önemli koreograf ve eğitmen ile birçok dans tarzında çalıştı.  Kreatif dansçı olarak dans ettiği çağdaş işlerin yanı sıra, koreograflık üzerine çalıştığı dans kompozisyon projelerinden bazılarını sahneledi. 2006 yılında Pepsi reklamlarında oynadı, 2007 yılında ise iki sezon yayınlanan “Hepsi 1” dizisinde Gülçin karakterine ruh verdi. Sanatçı ayrıca 2009 yılında Show TV’nin jenerik müziklerini de seslendirdi. 2013 yılında Trendy, Dream You, WoMen gibi dergilerde kapak kızı oldu. Star TV'nin jenerik müziğini seslendirdi.

Albümleri (Hepsi Grubuyla birlikte):

Hepsi Bir – 2005, Hepsi 2 – 2006, Tempo – 2006, Şaka (10+1) – 2008, Winx Club: Kayıp Krallığın Sırrı – 2008.

Solo Albümleri:

Bravo – 2011, Bir Tanecik Aşkım – 2015.

KAYNAKÇA: Biyografi (gulcinergul.com.tr, erişim: 20 Aralık 2015), Gülçin Ergül (gulcin.org, erişim: 20 Aralık 2015), Gülçin Ergül Yurt dışına açılıyor – Onlar beni ilgilendirmiyor (haberturk.com, erişim: 20 Aralık 2015), Gülçin Ergül (milliyet.com.tr, erişim: 20 Aralık 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör