Ferhat Göçer

Cerrah, Spor Yöneticisi, Ses Sanatçısı, Müzisyen, Tıp Doktoru

Doğum
23 Haziran, 1967
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü
Burç

Tıp doktoru, cerrah, müzisyen, yorumcu, besteci, spor yöneticisi. 23 Haziran 1967, Birecik / Şanlıurfa doğumlu. 1985 yılında İzmit Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 1988’de girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümünü bitirdi. Hemen ardından Devlet Opera ve Balesinde iki yıl sözleşmeli olarak çalıştı. Doktor olarak tayininin çıktığı Şanlıurfa’da, mecburi hizmetini yerine getirmek üzere bu görevinden ayrıldı. Zorunlu hizmetten sonra İstanbul’da döndü ve Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde genel cerrah olarak görevine devam etti. Sanat hayatı ve doktorluğu birlikte götüren Göçer, 2013 yılında doktorluk mesleğinden emekli oldu.

Ferhat Göçer, Dünya Opera repertuarından günümüz şarkılarına, Napolitanlardan Şansonlara, Rembetikolara; Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerinden, Halk Müziğimizin örneklerine, Hafif Batı Müziği’nin nostaljik parçalarından günümüz müziğine kadar farklı müzik türlerini seyircisiyle buluşturan sıra dışı bir müzisyen olarak dikkatleri çekti.Sanatçı kendisinin kurduğu ve Türkiye’nin tek şahsa özel senfoni orkestrası olan “Metropol Senfoni Orkestrası” ile seyirci rekorları kıran konserler verdi.

Sanatçının ilk albümü 2005 yılının Ekim ayında yayınlandı ve listelerin zirvesinde yer aldığı bir satış grafiği çizdi. 2007 senesinde ikinci albümü “Yolun Açık Olsun” ile listelerin zirvesinden inmeyerek müzik piyasasının en önemli ödüllerini de topladı. Üçüncü albümü olan “Çok Sevdim İkimizi” ile yine müzik listelerinin üst sıralarında uzun süre kalmayı başardı. Daha önceki üç albümü ile toplamda bir milyonun üzerinde albüm satışına ulaşan Ferhat Göçer, dördüncü albümü olan “Biz Aşkımıza Bakalım” adlı çalışmasında müzik dünyasının dev isimleri ile güç birliği yaptı. Sezen Aksu, Nazan Öncel ve Sinan Akçıl’ın ilk kez bir albümde bir araya geldiği çalışmanın aranjörlüğünü ise Ozan Doğulu üstlendi.

Ozan Çolakoğlu ve Selim Çaldıran'ın aranjelerini yaptığı beşinci albümü “Seni Sevmeye Aşığım” 2011 yılının Ekim ayında müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Albümdeki 7 eser, amatör müzisyenlerin müzik sektörüyle buluşması amacıyla kurduğu “besteniyolla.com” platformu üzerinden gelen 14000 beste arasından seçildi. 2013 yılında “Kalbe Kiralık Aşklar” adlı albümünü Emre Plak etiketiyle piyasaya sürerek müzik alanındaki başarısını sürdürdü. Albümdeki 11 parçadan dördü sanatçının imzasını taşıyordu.

Sanatçı, “Anadolu Aryaları” adlı projesi ile İstanbul'dan Diyarbakır'a, Gaziantep’ten İzmir’e uzanan konserler gerçekleştirdi. Yaptığı müziğinin dünyaya açılmasında öncü role sahip olmak isteyen Ferhat Göçer; Gino Castelli, Alessandro Safina, Al Bano, Patrizio Buene, Emma Shaplin ve Michael Bolton ile verdiği konserler ile farklı ülkelerin müziklerine uzanan köprüler kurdu. Ferhat Göçer, son yıllarda çıkardığı albümlerindeki şarkılarla birçok televizyon kanalında ve internet sitesinde listelerde birinci sırayı zorlamayı başardı.

Sanatçı 11 Kasım 2015’te çıkardığı “Düştüm Ben Yollara” albümünde üç tane kendi şarkısına yer verdi. Albümde İskender Paydaş, Alper Erinç ve Volga Tamöz gibi aranjörlerle çalıştı. Albüme adını veren şarkının klibi Şile’de çekildi.

Türkiye Futbol Federasyonunun lisanslı futbolcusu da olan sanatçı, aynı zamanda Spor Toto 2. Lig takımlarından Sarıyerspor’da yönetim kurulu üyeliği de yapmaktadır. Üsküdar Masterler Futbol Kulübü ile 2015 yılı başında anlaşma yapan Göçer, ligde başarılı olmak istediklerini ve hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirtmektedir. Sanatçı 2007 yılından beri Ömür Gedik’le yaşamaktadır.

Albümleri:

Ferhat Göçer (27 Eylül 2005), Yolun Açık Olsun (26 Aralık 2007), Çok Sevdim İkimizi (25 Mart 2008), Biz Aşkımıza Bakalım (1 Nisan 2010), Seni Sevmeye Aşığım (20 Ekim 2011), Kalbe Kiralık Aşklar (7 Ekim 2013), Sığmıyorsun Geceye ve Zamana (27 Nisan 2015), Düştüm Ben Yollara (11 Kasım 2015).

Single'ları:

Götür Beni Gittiğin Yere (17 Kasım 2009), Yarabbim (10 Nisan 2013), Silinmeyen Hatıralar (14 Temmuz 2014).

KAYNAKÇA: Ferhat Göçer (facebook.com, erişim: 15 Aralık 2015), Röportajlar (haberturk.com, erişim: 15 Aralık 2015), Evlenmekten korkuyorum (karnaval.com, erişim: 15 Aralık 2015), Şimdi de futbolcu oldu (tgrthaber.com.tr, erişim: 15 Aralık 2015), Ferhat Göçer ile özel röportaj (kralmuzik.com.tr, erişim: 15 Aralık 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör