Emrah Anul

Şarkıcı, Şarkı Sözü Yazarı

Doğum
Eğitim
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Flüt Bölümü

Şarkıcı, söz yazarı. 1970, İstanbul doğumlu. İlkokulu ve Taksim Atatürk Lisesini bitirdikten sonra Gökhan Semiz’le tanıştı. Bu arada İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Flüt Bölümüne girdi ve buradan mezun oldu. İkisinin de aynı üniversitede konservatuar eğitimi devam ederken Grup Vitamin’i kurma kararı aldılar. Altı kişi ile kurulan grup daha sonra üç kişilik ana kadro ile yoluna devam etti. Grup ilk albümünü 1991 yılında çıkardı. “Bol Vitamin” albümü aslında eğlencesine çıkardıkları bir albümdü, ama bir anda yılın en çok satan albümü oldu. Albüm, MÜYAP ödülünü aldı. Aynı yıl “Grup Vitamin”i çıkaran grup, 1992’de “Yandık Desene” ve 1993’te “Üşüttük” albümleriyle hayranlarıyla buluştu.

1994 yılında grubun çıkardığı “Aşkın Gözyaşları” albümü Altın Kelebek Ödüllerinde En İyi Grup Ödülünü aldı. Albümdeki “Turkish Cowboys” adlı şarkı o yıllarda hit olan şarkılar arasına girdi. Birer yıl arayla albüm çıkarma geleneğini sürdüren grup, 1995’te “Zeytinyağlı Yaprak Dolması” adlı altıncı albümlerini çıkararak yine büyük başarı elde ettiler. Albümde yer alan “Takmayacaksın” adlı parça bir reklam filminde kullanıldıktan sonra “Yılın En İyi Reklam Müziği” ödülüne layık görüldü. Grup 1996 Yedigün sponsorluğunda Es organizasyon adı altında Türkiye'de 20 beldede ilk tır konserleri verdi.  Grup 1996 yılında “Deli Dolu (Best of) albümünü çıkardıktan bir yıl sonra grubun kurucularından Gökhan Semiz’in beklenmeyen vefatından sonra Emrah Anul ve Selçuk Aksoy sekizinci albümü çıkardılar ve grup dağıldı.

Grubun dağılmasından sonra Emrah Anul, çeşitli eğitim firmalarında müzik öğretmenliği ve flüt kursları verdi. Grubun tüm üyeleri farklı alanlarda ticari faaliyetlerde çalıştı. 2012 yılında Tolga Sümer’in katılımıyla tekrar bir araya gelen grup 2015 yılında dokuzuncu albümleri “Endopilazmik Retikulum”u yayınladılar. Türkiye’de absürt müzik yaparak efsane olmuş tek grup olan Grup Vitamin’in son albümündeki ilk klip çalışması efsane olan “İsmail” şarkısının yeni versiyonu olan “İsmail 2”ye çekildi. Albümde sekizi yeni olmak üzere toplam 14 şarkı yer aldı ve Poll Production etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Grup Vitamin ile Çıkardığı Albümleri:

Bol Vitamin (1991), Grup Vitamin (1991), Yandık Desene (1992), Üşüttük (1993), Aşkın Gözyaşları (1994), Zeytinyağlı Yaprak Dolması (1995), Deli Dolu (Best of) (1996), İyi Günler Türkiye (1998), Best of Vitamin (1998), Endopilazmik Retikulum (2015).

KAYNAKÇA: Emrah Anul (sinematurk.com, erişim: 30 Kasım 2015), Emrah Anul (taksimsanat.com, erişim: 30 Kasım 2015), Efsane geri döndü (radikal.com.tr, erişim: 30 Kasım 2015), Emrah Anul (milliyet.com.tr, erişim: 30 Kasım 2015), Emrah Anul (haberturk.com, erişim: 30 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör