Şarkıcı, müzisyen, söz yazarı, besteci, derlemeci. 1965, Hemşin / Rize doğumlu. 1979 yılında girdiği müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına başladı. Türkiye’nin ilk ve tek kadrolu tulum sanatçısı unvanına sahiptir. Halen Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı olarak devam etmektedir.

1990 yılında TRT’nin düzenlediği “Yılın Derleyicisi” ve “Yılın En İyi Türküsü” alanında iki ödül kazandı. Sanatçı, ilk albümünü 1993 yılında “Oy Meruşe Meruşe” adlı çalışmasıyla yaptı. TRT ve Türk Halk Müziği repertuarına Karadeniz yöresinden çok sayıda eser kazandırdı.

Kendine has tarzı ve Hemşin aksanıyla bilinmektedir. Sanatçı, Kültür Bakanlığı bünyesinde dünyanın birçok ülkesine topluluk konserleri, mini resital ve şovlara katılarak ülkemizi temsil etti. Başta Avrupa ve Amerika olmak üzere Meksika, Kanada, Çin, Hindistan, Güney Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Gürcistan ve Türkmenistan gibi ülkelerde konserler verdi.

Başlıca Derlemeleri:

Meruşe, Ayşe Fadime, Atmacayı Vurdular, Ula Ula Niyazi, Bir Gül Gibi, Kara Kenkülli Yarim, Peştemali, Bahöeye Kuku Vari, Aykırı Yol Uzunu, Oğul Oğul Sevduğum, Rize’den Bir Fort kalktı, Belundaki Tabanca, Sırt Üstünde Tencere, Nani Nani, Denizde Vardur Kara.

KAYNAKÇA: Emin Yağcı (eminyagci.com, erişim: 25 Kasım 2015), Emin Yağcı (kuzeymavi.com, erişim: 25 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör