Cihan Güçlü

Pop Müzik Yorumcusu, Şarkı Sözü Yazarı

Doğum
14 Temmuz, 1980
Eğitim
İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü
Burç

Pop müzik yorumcusu, söz yazarı. 14 Temmuz 1980, İzmir doğumlu. İlkokulu Yalova’da bitirdikten sonra Anadolu Lisesi sınavlarını kazanarak İstanbul Galatasaray Lisesinde eğitimini sürdürdü. İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Müziğe akerdeon çalarak başladı, daha sonra gitara yöneldi.  Sekizinci  sınıfta, o zamanki müzik öğretmeni olan Candan Erçetin'in teşvik etmesiyle İstanbul Devlet Konservatuarı yarı zamanlı gitar bölümüne girdi. İlk bestelerini ve sahne çalışmalarını bu dönemde yaparken, ilerideki mesleğini de seçmiş oldu. Sanatçı bir taraftan albüm ve sahne çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da bir çok reklam, dizi ve film müziğinin besteciliğini ve aranjörlüğünü yaptı. 

İlk stüdyo albümü “Ama”yı 2010 yılı Aralık ayında çıkardı. Albümdek tüm söz ve bestelerin kendisine ait olduğu 11 şarkı yer aldı. Albümde, ''Ama'', ''Seni Çok Özledim'' ve ''Ağladım Bu Gece'' gibi parçalarıyla kendine özel bir dinleyici kitlesi yarattı. Bir yandan da bestelerini diğer sanatçılarla paylaşmaya başladı. Özellikle Candan Erçetin'in ''Melek'' albümünde seslendirdiği sözü Aylin Atalay'a, müziği Cihan Güçlü'ye ait olan ‘’Yaşıyorum'', müziğini Candan Erçetin ile beraber yaptıkları ve Candan Erçetin-Ceza düeti olan ''Bu Şehir'', Mehmet Erdem'in seslendirdiği ''Acıyı Sevmek Olur Mu'',''Hiç Konuşmadan’', söz ve müziğini Mehmet Erdem'le beraber yaptıkları ''Herkes Aynı Hayatta’’ adlı şarkılarıyla beğeni kazandı.

Yaklaşık iki yıl süren çalışmalardan sonra Alper Atakan'ın müzik prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü üstlendiği, Sony Müzik etiketiyle Ekim 2015'te piyasaya çıkan olan ikinci stüdyo albümü ''Kim Anlıyor Ki’'yi tamamladı. Albümdeki 12 şarkının 11 tanesinin sözü ve müziği Cihan Güçlü'ye ait. Bu albümde ilk defa bir cover çalışması yapan şarkıcı, sözlerini Sezen Aksu'nun, müziğini ise Hurşit Yenigün'ün yaptığı, Sezen Aksu'nun ilk albümünde yer alan ''Gelen Gideni Aratır'' adlı eseri seslendirdi. Mehmet Erdem'le ''Kayıp Şehir'' adlı parçayı düet olarak seslendiren Cihan Güçlü'ye , ‘’Korkuyorum'' adlı parçada da ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici eşlik etti. Sanatçı, 2009 yılında başladığı Haliç Üniversitesi Konservatuarı Türk Musikisi dalındaki yüksek lisans eğitimine halen devam etmektedir.

KAYNAKÇA: Kim anlıyor ki canım (sadecemuzik.org, erişim: 19 Kasım 2015), Cihan Güçlü (maxicep.com, erişim: 19 Kasım 2015), Türk pop müziğinin özünden biri (kralmuzik.com.tr, erişim: 19 Kasım 2015), Cihan Güçlü (aveamuzik.com, erişim: 19 Kasım 2015), Cihan Güçlü (facebook.com, erişim: 19 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör