Buket Bengisu

Şarkıcı, Müzisyen

Doğum
19 Temmuz, 1978
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Ana Sanat Dalı Koro Şarkıcılığı Bölümü
Burç

Şarkıcı, müzisyen. 19 Temmuz 1978, İstanbul doğumlu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Babası bas gitar, amcası piyano çalan müzisyen bir ailede yetişti. Ailesinin desteğiyle çeşitli kurslarda piyano, gitar ve daha sonra da şan ve solfej dersleri aldı. Bengisu, 1996'da konservatuara girip İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Ana Sanat Dalı Koro Şarkıcılığı Bölümünden mezun oldu. Burada Tanju Albayrak, Azra Gün ve Filiz Ergün gibi hocalardan şan dersleri aldı. 2000 yılında aynı okulun müzikal bölümüne girip 2003 yılında Müzikal şarkıcılığı bölümünden mezun oldu. Bu bölümde de Haldun Dormen, Serpil Günseli gibi tanınmış isimlerden sahne ve oyunculuk dersleri aldı. Ayrıca Türkiye Çocuk Tiyatrosu'nda beş yıl çocuk oyunlarında oynadı, yapımında yer aldı. Yüksek öğrenimi sırasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Korosu, Sera Oda Orkestrası ve İstanbul Oda Korosunda solist ve korist olarak görev aldı ve bu topluluklarla pek çok konser verdi.

Buket Bengisu’nun profesyonel müzik yaşamında dönüm noktası 2002 yılında katıldığı Eurovision Türkiye Finalinde  Grup Safir ile birlikte “Leylaklar Soldu Kalbinde” adlı şarkısıyla birincilik alması oldu. Ülkemizi Estonya’da düzenlenen Eurovision Şarkı yarışmada temsil eden Bengisu 29 puan olarak yarışması 16. sırada tamamladı. Yarışma sonrası yurtiçinde birçok festivallerde konser verdi, yurt dışındaki pek çok kültürel organizasyonlara davet edildi.

Sanatçı, 2003-2004 yılında Expo Channel'de "Maestro&Elizabeth" adlı bir kültür-sanat programının sunuculuğunu yaptı. 2011 yılı içinde Golden Voice Moldova Festivalinde (Special prize of jury WAFA Awards) Jüri özel ödülü, 20.yılını kutlayan XX. International Discovery Pop Music Festival 2011'de (Award of Most Promosing Performer) En iyi Perfonsmans (Award for Best Lyrics) En İyi Söz (Award of Bulgarian National Radio Best Song) Ulusal Bulgaristan Radyosu en iyi şarkı ödüllerini kazandı. Eylül 2013′de Portekiz’de Setubal kentinde 8 yıldır düzenlenen “Eurovision Live Concert” yani Eurovision canlı konserinde sahne alarak Türkiye adına bu organizasyona davet edilen ilk Türk sanatçı olma onurunu da yaşadı.

Halen İstanbul'da çok önemli latin ve jazz orkestralarında solistlik yapmaktır. Çalıştığı önemli müzisyenler arasında Aydın Kahya, Aydın Özarı, Asım Ekren, Genco Arı, Kamil Özler, Turhan Yükseler gibi isimler yer almaktadır.

KAYNAKÇA: En iyi şarkı ödülü (hurriyet.com.tr, erişim: 12 Kasım 2015), Buket Bengisu (eurovisiondream.com, erişim: 12 Kasım 2015), Buket Bengisu (facebook.com, erişim: 12 Kasım 2015), Buket Bengisu (urbancat.org, erişim: 12 Kasım 2015). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör