Beyza Durmaz

Pop Müzik Yorumcusu, Şarkı Sözü Yazarı, Müzisyen

Doğum
05 Ağustos, 1977
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi
Burç

Pop müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci. 5 Ağustos 1977, İstanbul doğumlu. İlkokul yıllarından itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan sanatçı, lise eğitimini Özel Kültür Lisesinde tamamladı. Lise yıllarında çeşitli kurslarda şan, gitar, piyano ve Türk Sanat Musikisi dersleri aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde başladığı yüksek öğrenimi sırasında müzik tutkusundan vazgeçmeyerek işletmeci olmak için girdiği okuldan müzisyenliğe karar vererek mezun oldu. İlk profesyonel sahne deneyimini de üniversite yıllarında türküleri yeniden düzenleyerek konserler veren Grup Nefes’e solistlik yapmasıyla başladı.

Mezun olduktan sonra 5 sene boyunca Mustafa Sandal’ın vokalistliğini yaptı. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konserde solo performansta bulunarak sahne deneyimini pekiştirdi. Böylece geniş kitlelere hitap etme fırsatı buldu. İlk albümünü 2006 yılında “Koku” adlı çalışmasıyla yaptı. Bu albümde yer alan “Koku”, “Buz Kalpli” ve “Bize Lüks” adlı parçalarına video klipler çekerek hayranlarıyla buluştu. Bu albümüyle POPSAV Müzik Ödülleri ve Kral Tv Video Müzik ödüllerinde en iyi çıkış yapan sanatçı adayları arasında gösterildi. Bir Kilim Yeter Sevgilim, Danone, Mavi Jeans, Bauhaus, İlleo, Ülker, Polisan gibi reklam jingllarını seslendirdi, bazılarının söz ve müziklerini besteledi. Sihirli Annem, Camdan Pabuçlar ve Melek dizilerinin jenerik müziklerini seslendirdi. İtalyanca, Arapça ve farklı dillerde söylediği şarkılarla çok sayıda uluslararası etkinlikte yer aldı. Sicilya’da Türkçe ve İtalyanca söylediği şarkılarla Sicilyalı seyircilerle buluştu ve İtalyan basınında yer aldı.

Sanatçı, Mısır Alexandria Müzik Yarışmasına jüri olarak davet edilip burada Türkçe ve Arapça şarkılardan oluşan bir konser verdi. Sicilya’nın ünlü etnik grubu Nema’s Project ile “Snow in Istanbul” adlı albümü hazırladı. Albüme adını veren şarkı dünyanın en prestijli etnik müzik serisi Buddha Bar’ın “A Night at Buddha” albümüne girdi. Mustafa Ceceli'nin “Kalpten” adlı albümünün çıkış parçası “Hüsran”ın söz ve müziği Beyza Durmaz ve Ali Cem Çehreli'ye aittir.

İlk albümü çıktıktan sonra bir müddet promosyon çalışmalarına zaman ayıran sanatçı, daha sonra bir süre aile şirketinin yönetiminde bulundu. 2015 yılında “Olan Var Olmayan Var” adlı single çalışmasını piyasaya sürerek yeniden hayranlarının karşısına çıktı. Bu şarkıya video klip çekti. Mustafa Ceceli’ye yazdığı “Hüsran” şarkısından sonra yayınladığı albümüyle Arap ülkelerinde popüler olmaya başladı. Yedi dilde şarkı söyleyen sanatçı, son çalışması “Olan Var Olmayan Var” single’ında Türkiye’de elde ettiği başarı sonrası Mısır, Fas, Arabistan, Cezayir, Ürdün ve Tunus gibi ülkelerin de müzik listelerinde hızlı başarı grafiği yakaladı. Durmaz, bu başarının ardından yakın dönemde Arap ülkelerine giderek konserler vermek istiyor.

Albümleri:

Koku (2005), Olan Var Olmayan Var (2015).

KAYNAKÇA: Beyza Durmaz (beyzadurmaz.com, erişim: 3 Kasım 2015), Beyza Durmaz (hurriyet.com.tr, erişim: 3 Kasım 2015), Beyza Durmaz (cosmopolitanturkiye.com, erişim: 3 Kasım 2015), Beyza Durmaz (sabah.com.tr, erişim: 3 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör