Serap Sergül İnalöz

Historoji Profesörü, Akademisyen

Doğum
Eğitim
Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü

Akademisyen, histoloji profesörü. 1960 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlköğrenimini Mehmetçik İlkokulu'nda, orta öğrenimini Ali Emiri Ortaokulu ile Ziya Gökalp Lisesi'nde tamamladı. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden 1980'de mezun oldu. Eylül 1980'de Diyarbakır Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde göreve başladı ve Aralık 1981'de de Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fa­kültesi Histoloji Embriyoloji Bilim Dalında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Haziran 1985'te Tıp Fakültesi Morfoloji Anabilim Dalında açılan uzmanlık kadrosu sınavını kazandı. 11 Ekim 1989 tari­hinde bu dalda Yrd. Doçent oldu. 5 Ekim 1990 -15 Kasım 1991 tarihleri arasında University of London, Royal Postgraduate Medical School Hos­pital Histopatoloji Departmaninda Prof. Dr. N. A. Wriht ve Senior Lec­turer Dr. C. Sarrafla birlikte çalıştı.

Bir süre Dicle Üniversitesinde görev yapan İnalöz profesörlük unvanını aldı. Halen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında Profesör Dr. olarak görev yapmakta olup, çeşitli dergilerde yayım­lanmış bilimsel çalışmaları vardır.

HAKKINDA: Dicle Üniversitesi Bülteni (Sayı: 24, Şubat 1997, s. 45), Şevket Beysanoğlu / Diyarbakırlı Fikir ve Sanat Adamları (c. 3, s. 496,  2. bas. 1997), İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör