Tamer Saka

Sanayici, İş İnsanı

Doğum
-
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi

Sanayici, işadamı, Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su. 1973 yılında doğan Tamer Saka; lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır. Sırası ile Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde Risk Yönetim Danışmanlığı hizmetlerinden sorumlu Müdür ve Kıdemli Müdür görevlerini yürüten Tamer Saka, 2004 yılında H.Ö. Sabancı Holding Risk Yönetim Direktörlüğü'nün kurulumunu gerçekleştirmek üzere, Türkiye'nin reel sektördeki ilk Risk Yönetim Direktörü olarak Sabancı Holding bünyesine katılmıştır. 

Aksigorta, TURSA - Sabancı Enternasyonal Otelcilik, Ankara Enternasyonal ve ADVANSA - SASA Polyester Sanayi şirketlerinde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelikleri görevlerini üstlenmiştir. Sabancı Holding bünyesindeki çalışmalarının ardından, 2010 - 2011 yılları arasında Willis Londra'da, içerisinde Türkiye'nin de yer aldığı yaklaşık 20 ülkenin iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu Yönetici Direktör olarak görev almıştır. 2007 - 2011 yılları arasında Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008 - 2010 yılları arasında TÜSİAD Risk Yönetimi Çalışma Grubu Başkanlığı, 2009 - 2010 yılları arasında Kurumsal Risk Yönetim Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerini yürütmüş, aynı zamanda 2010 yılında Avrupa Risk Yönetim Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu'nda Türkiye'yi temsil etmiştir.

12 Aralık 2011 tarihi itibariyle Kibar Holding Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörlüğü görevini üstlenen Tamer Saka, Mayıs 2012 itibari ile Otomotiv ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmüştür. 10.01.2014 itibariyle CEO pozisyonuna atanan Tamer Saka’nın Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.

KAYNAK: Tamer Saka (kibar.com, 23.12.2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör