Güler Basu Şen

Ses Sanatçısı

Doğum
Eğitim
Ziya Gökalp Lisesi

Ses sanatçısı. 1957 yılında Diyarbakır’ın Hasırlı mahallesinde doğdu. Annesi Vanlı Seniha Hanım, babası Bitlisli İsmet Beydir. İlkokulu Diyarbakır Cumhuriyet İlkokulu’nda, ortaokulu Diyarbakır Kız Enstitüsü orta kısmında, liseyi Ziya Gökalp Lisesi’nde tamamladı. Babasının işi nedeniyle gittikleri Mersin’de Türkiye İş Bankası’nda çalışırken, Abdullah Konaç’ın çalıştırdığı Mersin Musikî Cemiyeti’ne devam etti. Konser vermek için katıldığı Silifke Festivalinde, yine Abdullah Konaç’ın teşvikiyle katıldığı festival yarışmasında,  Türk Sanat Müziği ses dalında birinci seçildi.

Güler Basu Şen, 1981 yılında TRT Kurumunun yurt genelinde açtığı sınavı kazandı. İki buçuk yıl kurum içi bir eğitimden sonra, TRT Ankara Radyosu’nda Türk Sanat Müziği (TSM) Ses Sanatçısı olarak göreve başladı. Sonraki yıllarda Ankara Radyosu TSM Çocuk Korosu eğiticiliği ile şef yardımcılığı yaptı. Değişik yıllarda çocuk korosu, gençlik korosu, amatör ses yarışmaları sınavlarında seçici kurul üyeliklerinde bulundu.

Güler Hanım, 1988 yılında Hasan Oral Şen ile evlendi. O yıllarda tanıdığı Alâeddin Yavaşça ile çeşitli meşk etkinlikleri ve konserlere katıldı. Zengin bir nota arşivi oluşturmayı, işinin gereği olarak önemsedi. Ayrıca fotoğraf çekmek ve çevreyi koruyup belgelemek, seyahat etmek en sevdiği hobileri arasındadır. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser verdi, radyo-televizyon programları hazırladı. Kimi kurumların kültür-sanat etkinliklerinde yer aldı. Kaset ve CD çalışmalarıyla Türk Sanat Müziğinden çok güzel örnekler sundu.

 HAKKINDA: İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör