Aysun Gültekin

Türk Halk Müziği Sanatçısı

Doğum
Eğitim
Ağrı Kız Meslek Lisesi

Türk Halk Müziği sanatçısı. 1963 yılında Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Çamlıkaya beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu burada okudu. Lise eğitimini Ağrı Kız Meslek Lisesi'nde tamamladı. 1981 yılında TRT’nin açtığı radyo sınavlarını kazanarak TRT Erzurum Radyosu'nda göreve başladı. Mükerrem Kemertaş ve Esat Kabaklı gibi Türk halk müziği ustalarından eğitim aldı. 1992 yılında TRT İstanbul Radyosu'na tayin oldu ve 16 Aralık 2011 tarihinde kendi isteği ile emekli oldu.

2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Türk müziği dalında yılın sanatçısı seçildi. Sanatçı, Sakarya Fırat, Pars: Narkoterör, Yabancı Damat, Köprü, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde türküler seslendirdi. 2008 yılında Anadolu Ninnileri, Türkü Türkü Türkiyem, Güldeste Uzun Havalardan Seçmeler; 2010 yılında ise İl İl Türküler ve Mektup Türküleri adlı albüm projelerinde yer aldı. Sanatçının TRT stüdyolarında gerçekleştirdiği bazı türkü kayıtları da “Bala Sarhoş” adıyla TRT tarafından albüm olarak yayımlandı. Aysun Gültekin’in solo albümü henüz bulunmamaktadır.

KAYNAKÇA: Aysun Gültekin (facebook.com, 22 Ekim 2015), Aysun Gültekin (turksanatmuzigi.org, 22 Ekim 2015), Aysun Gültekin (bizdenezgiler.com, 22 Ekim 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör