Asuman Krause

Pop Müzik Yorumcusu, Model, Sunucu, Oyuncu

Doğum
01 Mart, 1976
Burç

Manken, sunucu, pop müzik şarkıcısı, dizi film oyuncusu, 1998 Türkiye ikinci güzeli. 1 Mart 1976 tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde dünyaya geldi.  Adapazarlı Çerkes anneyle Alman bir babanın kızıdır.

Küçük yaşta anne ve babası boşanan Krause, annesiyle birlikte 1993 yılında Türkiye’ye geldi. Annesi Almanya’da ünlü bir restoranın işletmesini yapıyordu. İlkokulu birinci sınıfı Türkiye’de okudu. Kısa süre sonra tekrar Almanya’ya dönerek orada eğitimine devam etti. Berlin’de bir süre profesyonel basketbol oynadı. Almanya Genç Milli Basketbol Takımı'na girdi. Annesi, Asuman 17 yaşındayken ablasıyla onu alıp Türkiye'ye geldi. FİFA kokartlı hakem olan Krause Türkiye’ye geldiğinde, 18 yaşından küçük olduğu için hakemlik yapamadı. Liseyi Bodrum’da bitirdi.

 Krause, 1998 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında Türkiye ikinci güzeli seçildi. Ardından mankenliğe başladı. Böylece bir anda kendini defilelerde buldu, modellik kariyeri başlamış oldu. Sanatçı, 2002 yılında, İsviçre saat firması Maurice Lacroix’in, “Masterpiece” serisi için çıkardığı “Zaman ve Zamansızlık” temalı takviminde yer aldı. Yüksek ücretle ünlü ressamların “nü” tablolarındaki figürler gibi poz verdi.

 2005 yılında “Yaz Sabahı” isimli şov programının sunuculuğunu üstlendi. Aynı yıl “Sen Ne Dilersen” adlı filmde oyunculuğa adım attı. “Sonradan Görme” (2005) dizisinde Metin Şentürk ile başrolü paylaştı. Yine aynı yıl “Aynı Çatı Altında” (2005) adlı yapımda rol aldı. “No Şavaş Yes Manken” tiyatro oyununun ardından, Kandemir Konduk'un “İyi Aile Çocuğu” tiyatrosunda başrol alarak oyunculuğunu pekiştirdi.

 

Modellik kariyerini 2006 yılında bıraktı ve aynı yıl 13 şarkıdan oluşan “Çok Yalnızım” adlı albümünü Seylan Müzik’ten müzikseverlerin beğenisine sundu. İkinci albümü Kukla 2008 yılında yayımlandı.

Birçok dizide rol alan sanatçı, ilerleyen zamanlarda daha çok sunuculuk kariyeriyle kendini gösterdi. Sanatçı, Wipe Out, Fear Factor ve Var mısın Yok musun gibi yarışma programlarında sunuculuk yaptı. İkinci albümü “Kukla”yı ise 2008 yılında, Erol Köse imzasıyla piyasaya sürdü.

Show TV’de önce “Kapışma”yla izleyici karşısına çıkmıştı. Türk izleyicileriyle 28 Kasım 2015'te buluşan Big Brother Türkiye'nin sunuculuğunu yaptı. Program 7 Mart 2016 tarihinde sona erdi.

Krause, 2020 yılından itibaren Show TV'de “Asuman'la Sevgili Dünürüm” isimli programı sunmaktadır.

Asuman Krause, Almanca, Türkçe, İngilizce ve Fransızca biliyor.

 

KAYNAKÇA: Asuman Kruse (haberler.com, 24 Eylül 2015), Faal Görünümlü Asosyalim (haberturk.com, 24 Eylül 2015), Asuman Krause (unludetay.com, 24 Eylül 2015), mailce.com (24 Eylül 2015), Asuman'la Sevgili Dünürüm sunucusu Asuman Krause kimdir (hurriyet.com.tr,  21.08.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör