Suna Kepolu Ataman

Çiftçi, Siyasetçi

Doğum

Çiftçi, siyasetçi. 1972 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğdu. Silvan’nın tanınmış ailelerinden birine mensup olup, Diyarbakır eski milletvekillerinden Mahmut Kepolu’nun kızıdır. Ailece sahibi oldukları tarım arazilerini işletmenin yanı sıra, bölge insanının ve özellikle de kız çocuklarının eğitimine verdiği önem neticesinde iki okul ve bir cami yapılmasını sağladı. Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) başta olmak üzere çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşunda görevler aldı.

Bölgesinde siyasi çalışmalar içerisinde de yer alan Suna Kepolu Ataman, 2007 yılında Diyarbakır milletvekili adayı olmuştu. 2009 yılında eski Başbakan Yardımcılarından Doç. Dr. Abdüllatif Şener öncülüğünde kurulan Türkiye Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Hayatını eşi ve çocuklarıyla birlikte Trabzon’da sürdürmektedir.

KÜRTLER ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNMEK İSTEMİYOR

KÜRTLER ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNMEK İSTEMİYOR

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Şeyhdoda Aşireti lideri Suna Kepolu Ataman, kar-kış demeden Diyarbakır'ın en ücra ilçe ve köylerine giderek kadınlarla bir araya geliyor, sorunlarını dinliyor, kalplere giriyor 'Hanımağa' lakaplı Ataman: 90'lı yıllarda bölgede en büyük acıyı kadınlar yaşadı. Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi çok iyi bir yere taşıdı. Herkes huzur ve güven ortamının sürmesini istiyor. Şunu herkes bilmeli ki Kürtlerin gerçek partisi AK Parti'dir

Diyarbakır'da kadınların 'Hanımağa' lakabını taktığı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, kar-kış demeden ilçe ve köyleri gezerek kadınların sorunlarını dinliyor. Güneydoğu'nun en büyük aşiretlerinden biri olan 'Şeyhdoda Aşireti'nin lideri olan 51 yaşındaki bir çocuk annesi Ataman, son olarak gittiği Kulp ilçesinde kar üzerinde kadınlarla halay çekti.

 

'AK PARTİ BİZİ ÖZGÜRLEŞTİRDİ'

 

Ataman, "90'lı yıllarda bölgede en büyük acıyı kadınlar yaşadı. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte bölge halkı için de önemli adımlar atıldı. OHAL'in ilk olarak kaldırılması, bölge insanı üzerinde büyük rahatlama sağladı. Bunun ardından önemli projeler hayata geçirildi. 20 yılda Cumhurbaşkanımız, Türkiye'yi çok iyi bir yere taşıdı. Görüşme yaptığımız insanlarımız da eski Türkiye'ye dönmek istemiyor. Diyarbakır başta olmak üzere bölgede Erdoğan'ın en büyük destekçisi kadınlar" dedi.

Kadınların hayata katılması, ekonomik özgürlüklerini sağlamaları açısından da hükümetin önemli projeleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Ataman, "Bölge kadını artık daha güçlü ve kendine güvenli. Ziyaretlerimizde herkes bizden huzur ve güven ortamının devam etmesini istiyor. Türkiye'yi eskiye götürecek iktidarlara şans vermezler. Bazı siyasi partiler son günlerde bölge halkının oyunu almak amacıyla söylemleriyle dikkat çekmek istiyor. Şunu herkes bilmeli ki, Kürtlerin gerçek partisi AK Parti'dir" diye konuştu.

 

ERDOĞAN SAYESİNDE GURURLA BİZ KÜRT'ÜZ DİYEBİLİYORUZ

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl ekim ayında toplu açılış töreni için gittiği Diyarbakır'da Suna Kepolu Ataman'ın Silvan'daki evini ziyaret etmişti. Ataman o ziyaret sonrası yaptığı açıklamda "Cumhurbaşkanımız Kürt halkına sahip çıktı. Çok sayıda reformlar çıkarttı. Artık korkmadan, gururla Kürt'üz diyoruz. Bu, bizler için çok önemlidir" demişti.

 

KAYNAK: Kürtler eski Türkiye’ye dönmek istemiyor (Hüseyin Kaçar haberi, sabah.com.tr, 4.2.2023).

 

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör