Hüseyin Hüsnü Tekışık

Eğitimci, Yazar

Doğum
Eğitim
Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü

 Eğitimci, yazar. 1928, Şebinkarahisar / Giresun doğumlu. Şebinkarahisar İstiklal İlkokulunu (1942), Şebinkarahisar Ortaokulunu (1945) ve Sivas Öğretmen Okulunu (1948) bitirdi. İki yıl Bingöl Karlıova’nın Bahçe köyünde ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra atandığı Karlıova İlköğretim Müdürlüğü görevinde dört yıl çalıştı. Öğretmenlikten aynılarak 1957’de girdiği Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünü 1959’da bitirerek Sivas ilköğretim müfettişliğine atandı. 1961’de Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Şubesi müdür yardımcılığına, 1963 yılında Ankara’da ilköğretim müfettişliği görevine atandı. 1968 yılına kadar Ankara Program Geliştirme Okulları müfettişliği yaptı. İlk kitaplarını Karlıova’da yazmaya başlamıştı. İlköğretim Teşkilat-İdare ve Eğitim Öğretim Düsturu adlı kitabı nedeniyle başarı belgesi ile ödüllendirildi ve Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü Mevzuat Şubesine atandı. 1975 yılında emekliye ayrıldı.Yetmişten fazla kitabı vardır.

BAŞLICA ESERLERİ:

İlköğretim Yazışma Rehberi, Başöğretmen ve İlköğretim Müdürlerinin Görevleri, İlköğretim İstatistik Rehberi, İlkokullar Yönetmenliği ve Mevzuatı.

KAYNAK: Milliyet (2.11.2004), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör