Güvenç Elman

Yazar, Şair

Doğum
Ölüm
23 Nisan, 2003
Eğitim
Sarıyer Lisesi

Şair ve yazar (D. 1950, İstanbul – Ö. 23 Nisan 2003, İstanbul). Sarıyer Lisesi (1970) mezunu. Atatürk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümündeki öğrenimini tamamlamadı. İstanbul’da memurluk yaparak çalışmalarını sürdürdü. Şiirleri Türk Dili, Gerçek Sanat, Şiir Ülkesi vd. dergilerde yayımlandı.  İstanbul’da Karacaahmet Mezarlığına gömüldü.

“Geniş bir göçmenliğin ortasında acemi, hırçın ve kırıktır. Yaşamı özümsemiş, acıları ve sevinçleri birlikte yaşamış bir ozan.” (Hasan Akarsu)

Onun gündeminde güzel yaşamlar önemlidir. Güzel yaşamanın ise çok değişik görüntüleri vardır. (…) Yaşam onun için çok değişik olguları olan bir durumdur. (…) Şiirlerindeki insanın yalnızlık duyumsamalarının yanında sevi ve sevda duyumsamalarını da buluyoruz. (…) Güvenç Elman, yaşarken duyumsadıklarını ve içinde yaşadığı ortamın durumunu, insanların birçok konuda duyumsamalarını şiirleştirmiştir. Şiirlerinde ölçü ya da uyak kaygısı yoktur, tamamen özgür bir anlayışla yazmıştır şiirlerini.” (Muzaffer Uyguner)

ESERLERİ:

ŞİİR: Vardiyalı Hüzün (1994), İlk Ustamdı Gece (1995), Gün Ortası Gecikmeleri (1998), Tuzaklar ve Cambazlar (2000).

DENEME: Kiralık Yaşam Giysileri (2001).

HAKKINDA: Şükran Kurdakul / Şairler ve Yazarlar Sözlüğü (1999), Kiralık Yaşam Giysileri (Kitap Rehberi, Aralık 2001), Muzaffer Uyguner / Tuzaklar ve Cambazlar (Kıyı, Ağustos 2001), Hasan Akarsu / Şiirler-Den / İzler (2004). 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör