Selahattin Beyazıt

Sanayici, İş İnsanı

Doğum

İşadamı, sanayici. Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı, Galatasaray Spor Kulübü başkanlarından. 1931 yılında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde doğdu. 1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer alan Selahattin Beyazıt, Türkiye'nin en büyük sanayicilerinden biridir. Metal, toprak, otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlük de yapmıştır.

Galatasaray'da başkanlık görevi yaptığı döneminde futbol takımı 9 kupa (3 Lig Şampiyonluğu, 2 TSYD Kupası, 2 Federasyon Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası) kazandı. Galatasaray Spor Kulübü' ne Riva Arazisini kazandırmıştır. İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik direktör olarak getirdi. Takımı 2 yıl şampiyon yaptı. Hasnun Galip'teki kulüp binası yıktırıp yerine modern bir bina yaptırdı. 

Selahattin Beyazıt, halen Beyazıt Şirketler Topluluğu'nun yönetim kurulu başkanlığı ve Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürütmektedir. Ayrıca, oyuncak perakendecisi Toyiki'lerin de sahibi olan Murat Beyazıt'ın da babasıdır. Bunun yanı sıra, çok sayıda da gayrimenkulu vardır. Galatasaray Üniversitesi'nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan alt geçide adı verilmiştir.                                                                                                          

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör