Gürcan Şiret

Şair

Doğum
15 Şubat, 1984
Eğitim
Edirne Ticaret Meslek Lisesi
Burç

Şair. 15 Şubat 1984, Edirne doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini 1990-98 yılları arasında Edirne’ye bağlı Kemalköy’de tamamladı. Lise öğrenimini ise 1998-2001 yılları arasında Edirne Ticaret Meslek Lisesinde tamamladı. Liseden sonra Londra Camping Turizm Seyahat AŞ Kapıkule Şubesinde muhasebe ve tır parkı bölümlerinde iki yıl çalıştı. 2003 yılında Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümünde yükseköğrenim yapmaya başladı.

Şiire, on yaşında iken, iki kız kardeşin yol kenarına atıkları şiir defterini bulmasıyla ilgi duymaya başladı. Şiir çalışmalarını sonraki yıllarda yoğunlaştırdı. Şiirlerini Sessizliğin Resmini Çizdim Suya (2005) adlı ilk şiir kitabında bir araya getirdi.

“Gürcan Şiret, derin aşklar yaşayan ve derin romantizme giriftar olan genç ve yetenekli bir şairimiz. Gürcan Şiret, aşklarını Kafdağında yaşamak isteyen bir anka kuşu. Şairin sadece kendisi değil, şiiri de bir huma kuşu gibi, bu kuş, sürekli kozmik alemde kanat çırpıyor. Gürcan Şiret’in şiirini işte bu yüzden kozmik aleme ait unsurlar doldurur. Şair, aşklarına o kadar tutkundur ki, bir türlü kozmik alemin dışına çıkamaz. Bu kozmik alemi, romantizm penceresinden okumaktır. Bu alem zaten aşk için vardır ve bu aşkı, romantizmin en derin sularında yaşamak gerekir. (…) Gürcan Şiret’in şiiri, kendisini romantizmden uzaklaştıracağı yerde büsbütün romantizme sürüklüyor. Gürcan Şiret, tıpkı Fuzûli gibi ‘aşk imiş her ne var alemde’ diyor. İşte bu anlayış, kendisine, aşkın dışında düşünmeyi büsbütün imkansız kılmış. Gürcan Şiret’in şiirleri ve aşkı zamana bir çığlık gibi düşüyor.” (Hasan Aktaş)

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

Aşkın De Hali

Daha dün de

Seni düşündüm

de

De birşeyler susma

de

Seviş benimle

de

Konuş benimle

de

değil

dir

de

Aşkımızın bu de halidir

 

(Sessizliğin Resmini Çizdim Suya, 2005)

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör