Güngör Kabakçıoğlu

Karikatürist, Mimar, Ressam, Yazar

Doğum
Ölüm
27 Haziran, 2011
Eğitim
Güzel Sanatlar Akademisi Resim ve Mimarlık Bölümü

Karikatürist, ressam, yazar, yüksek mimar (D. 1933, Serik / Antalya - Ö. 27 Haziran 2011, İstanbul). İstanbul Işık Lisesi ile Güzel Sanatlar Akademisinin Resim ve Yüksek Mimarlık Bölümünden mezun oldu (1961).

Pek çok mimari esere imza atan Kabakçıoğlu, Tercüman, Akşam, Güneş, Yeni Yüzyıl gazetelerinde karikatürler çizdi. Mimarlık, resim ve karikatür yarışmalarında ödüller aldı ve jüri üyeliklerinde bulundu.

Karikatür çalışmalarının yanı sıra, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin 15.Dönem (1970-1971) Yönetim Kurulu Sekreteri olarak görev yaptı.

Resim ve karikatür faaliyetleri, İzmir’de geçen öğrencilik yıllarında başladı. İlk karikatürleri İzmir Anadolu gazetesinde yayımlandı. Doğan Kardeş dergisinin kapak ve iç resimlerini gizdi. Çok sayıda mimari esere imza attı. Tercüman, Akşam, Güneş, Yeni Yüzyıl gazetelerinde karikatürler çizdi. Mimarlık, resim ve karikatür yarışmalarında ödüller aldı ve jüri üyelikleri yaptı.

Yüksek Mimar ve Karikatürist Güngör Kabakçıoğlu, 27 Haziran 2011 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti. Cenazesi  29 Haziran 2011 Çarşamba günü öğle namazının ardından Levent  Camiinden kaldırılarak, Zekeriyaköy Mezarlığına defnedildi.

ESERLERİ:

Karikatür Albümü, Portreler.

KAYNAKÇA: Güngör Kabakçıoğlu'nu kaybettik (arkitera.com/haber, 29.06.2011), Türkiye Yazarlar Birliği / Türkiye Kültür Sanat Yıllığı (2012), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2017).

Güngör Kabakaçıoğlu'ndan bir örnek

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör