Hüseyin Alacatlı

Şair

Doğum
Ölüm
23 Mayıs, 2002
Eğitim
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü

 Şair (D. 1967, Refahiye / Erzincan - Ö. 23 Mayıs 2002, Erzurum). Babasının memurluğu nedeniyle çeşitli illerde okudu. Ağrı‘da başladığı ilk ve ortaöğrenimini Ankara ve Van‘da sürdürüp İstanbul‘da tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi TDE Bölümünü bitirerek (1989) İstanbul’da edebiyat öğretmenliğine başladı. Yüksek lisans tezi: “Behçet Necatigil’in Oyunları”. Öğretmenlik yıllarında doktora tezini tamamladı. Doktora konusu: “1886-1901 Arası Türk Hikâyesi Yapı ve Tema Hususiyetleri”.

1992 yılında, askerlik görevinin ardından Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi TDE Bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi. Bu görevdeyken genç yaşta yaşamını yitirdi. Yazı ve şiirleri 1987 yılından itibaren Dergâh, İlkyaz, Yaba Öykü, Palandöken Sanat-Edebiyat, Hece, Karçiçeği, Millî Eğitim dergilerinde yer aldı. Şiirleri ölümünden sonra ailesi ve dostları tarafından Harflerin Ülkesi adlı bir kitapta toplandı (2002).

HAKKINDA: Mehmet Aycı / Böyle Sefer mi Olur? (Hece, Eylül 2002), Nazir Akalın / Alacatlı Güzel Adam Bizi Bırakıp Nereye? (Şairin Eldivenleri, 2003).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör