Gündüz Vassaf

Psikolog, Yazar

Eğitim
George Washington Üniversitesi

Psikolog, yazar. 1946, ABD doğumlu. Liseyi İstanbul Robert Kolej’de tamamladıktan sonra 1968’de George Washington Üniversitesinde psikoloji eğitimi gördü. 1977’de Hacettepe Üniversitesinde doktorasını tamamladı. Uzun bir süre Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezinde psikolojik danışmanlık yaptı. Uluslararası Psikologlar Konseyi yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra öğretim üyeliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesinden istifa etti. O tarihten sonra Kasel, Bremen ve Marburg üniversitelerinde öğretim üyeliği, Kanada’da Mc Gill Üniversitesi Center for Developing Area Studies’te konuk akademisyen, Amsterdam’da Averoes Stichting’de klinik psikoloğu, Viyana’da Instutude für Hohore Studium’da konuk araştırmacı olarak çalıştı.

ESERLERİ:

Zekâ ve Zekâ Testleri Nedir Ne Değildir? (1977), Temel Zihin Yetenekleri Testi (1977), Introduction to Psychology (Ed., 1978), Wir Haber unsere Stimme noch nicht laut gemacht (Felsberg, 1985), Cehenneme Övgü: Gündelik Hayatta Totalitarizm (1999), Cennetin Dibi: Modern Zamanda Eğlencelik Hayat (1999), Annem Belkıs (2000), Sınırların Ötesinden Daha Sesimizi Duyurmadık.

KAYNAK: Yaşar Çabuklu / Sol Liberal Bireyciliğin Sınırları (Virgül, Kasım 1999), Necmi Sönmez / Annem Belkıs (Virgül, Aralık 2000), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör