Hüsamettin Septioğlu

Yazar, Şair

Doğum
10 Kasım, 1939
Ölüm
27 Mart, 2010
Burç

Şair ve yazar (D. 10 Kasım 1939, Palu’nun Kasımiye mahallesi / Elazığ – Ö. 2010, Palu / Elazığ). Elazığlı tanınmış mutasavvıf Şeyh Ali’nin torunlarından, Elazığ Barosu Başkanı Rüstem Kadri Septioğlu`nun babası olup; aralarından bakan ve milletvekillerinin de çıktığı “Septioğulları” adlı tanınmış bir ailedendir. İlk ve orta öğ­renimini doğduğu ilçede tamamladı. Ayrıca medrese tahsili gördü. Fıkıh, Arap ve Fars edebiyatını özel hocalardan tahsil etti.Arap ve Fars edebiyatı üzerine çalışmalar yaptı. Yazdığı şiirleri 3 ciltte topladı, ayrıca bir monografi yayımladı. Şiirlerinden tasavvufa yakınlığı anlaşılmaktadır.

Uzun süre kemoterapi tedavisi gören, Hüsamettin Septioğlu, 22 Mart 2010 günü Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde vefat etti. Palu Alirıza Septioğlu Camiinde kılınan, Milletvekili Faruk Septioğlu ve Elazığ Valisi Muammer Erol’un da katıldığı cenaze namazının ardından ilçedeki Şeyh Ali Septi Mezarlığı`nda toprağa verildi. Cenazesine Çevre il ve ilçelerden yoğun katılım oldu. Hüsamettin Septioğlu, 5 çocuk babasıydı, beş dil biliyordu.

ESERLERİ:

Gönül Bağı Nakşi’den Şiirler (1, 2, 32004), Gönül Bağı Nakşi’den Şiirler (2-3).

MONOGRAFİ: Palu ve Şeyh Ali Sebti Hazretleri (2005).

KAYNAK: Ebubekir Alkan / “Şeyh Ali'nin Torunlarından Hüsamettin Septioğlu Vefat Etti” (İlke Haber Ajansı, 22.03.2010), Türkiye Yazarlar Birliği / Türkiye Kültür Sanat Yıllığı (2011), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2015).

 

 

 

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör